1 0
Pachetele cu prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat fraged
200 gr faina
140 gr unt
140 g crema de branza
Umplutura de prune
200 gr prune
2 linguri zahar
1 lingurita amidon
1 lingura apa
1 buc galbenus

Pachetele cu prune

  • 35 min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

  • Aluat fraged

  • Umplutura de prune

Share

Pachetele cu prune

Pachetele cu prune

Iubesc aceasta reteta de aluat ! se face atat de usor si e atat de gustos 🙂 De data aceasta am facut pachetele cu prune aromate. Au stat pe masa exact 10 minute si disparute au fost 😉

(Visited 1,874 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Preparare aluat

Daca aveti un robot de bucatarie, treaba merge in 2 minute. Untul semi- moale, alaturi de celelalte ingrediente, le punem in robot si mixam pana ce se leaga. Il dam la rece 1 ora. Intre timp curatatam prunele, si le taiem bucati. Presaram zahar si le punem pe foc. Ele vor lasa zeama, cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu apa rece. Mai lasam la foc mediu 30 secunde apoi il dam la o parte.

2
Done

Dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider, pe o suprafata pudrata cu faina , il intindem la o grosime de 0.5 cm . Decupam cercuri cu diametrul de 10 cm. In mijloc punem o lingura de prune . Mie mi-au iesit 10 bucati. Apoi galbenusul il amestecam cu o lingura de lapte. Ungem cu putin galbenus marginile apoi le unim. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o furculita apasam usor marginile. Ungem cu galbenus pe deasupra apoi presaram putin zahar tos. Cu furculita intepam de 2 ori fiecare pachetel.
Le coacem la 180 grade, in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20 minute. Pudram cu zahar praf si servim dupa ce s-au racit. Enjoy !

Lucky Cake

Dulceata de ardei iute
previous
Dulceata de ardei iute
Gujoane din piept de pui
next
Gujoane din piept de pui
Dulceata de ardei iute
previous
Dulceata de ardei iute
Gujoane din piept de pui
next
Gujoane din piept de pui
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x