Sumegi cu nuca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat
4 albusuri
125 g zahar
100 g nuci
1 lingura faina
Crema de ciocolata / Aparel
4 galbenusuri
1 ou
125 gr zahar
25 cacao
100 unt
Glazura de ciocolata
100 g ciocolata
50 g unt
3 linguri lapte

Nutritional information

Sumegi cu nuca

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Aluat

  • Glazura de ciocolata

Share

Sumegi cu nuca

este o prajitura care o fac mereu de Craciun, Pasti, sau evenimente in familie, pregatesc foile cu cacao sau simple cu nuca. De data aceasta am ales varianta cu nuca. Se face repede si e delicioasa 😉 Din cantitatile de mai jos va iese o prajitura pentru 10-12 persoane. Daca doriti se pot dubla cantitatile.

Steps

1
Done

Aluat

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine lucioasa si ferma si zaharul e dizolvat. Apoi adaugam nucile macinate marunt amestecate cu faina.
Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. Folosim tava de la cuptor aprox 35/45 cm , punem hartie de copt si intindem aluatul cat tava de mare. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute. Intre timp pregatim crema de ciocolata pe aburi.

2
Done

Crema de ciocolata pe aburi

Galbenusurile si oul, le mixam usor cu un tel, adaugam zaharul si cacaua cernuta. Amestecam si o punem pe baie de aburi. Apa de sub vasul cu crema trebuie sa fiarba la FOC MIC. Amestecam mereu, si o lasam pana se ingroasa precum o budinca. Apoi o luam depe foc si o lasam sa se raceasca complet . Untul la temperatura camerei il spumam, cu mixerul, apoi adaugam cate o lingura din crema racita si mixam . Continuam pana adaugam toata crema.

Acum taiem blatul in 3 bucati egale, fasii, deoarece blatul rezultat este precum o foita. Peste primul blat punem jumatate din crema, apoi cel de-al 2 blat, iar la final al 3 -lea blat deasupra. Peste facem o glazura.

3
Done

Glazura de ciocolata

Le punem pe toate la topit pe baie de aburi. Amestecam pana sunt topite de tot si omogenizate. Turnam glazura peste prajitura, ornam cu nuci prajite si tocate grosier. Dam la rece pana a 2 zi. Feliem si servim. Enjoy!

Lucky Cake

previous
Cartofi zdrobiti
next
Cotlet de porc in crusta de ierburi
previous
Cartofi zdrobiti
next
Cotlet de porc in crusta de ierburi
Subscribe
Notificare despre
guest
37 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
horgos ina

Super ,am s-o fac de sarbatori!

Ranya

Foarte buna prajitura, am ramas placut impresionata de textura cremoasa a acesteia.. o voi repeta de sarbatori . Multumim pentru aceste retete delicioase !

Adriana

in crema am adaugat si unt de arahide ,a fost super delicioasa

Tanty Neaga

Multumesc,draga si frumoasa Ildiko pentru aceasta reteta!Așa cum ai sufletul de mare si frumos la fel si dulciurile tale sunt rafinate si delicate!

Iulia

Dacă am o tavă de 41*33 care ar fi cantitățile? Mulțumesc anticipat!

Irina

În cât timp se face crema? Multumesc frumos!

Carmen

Nu înțeleg cum din 4 albusuri si restul,poți face un blat, si ulterior sa’l tai si în 3 parti egale?

Mihaela

Bună ziua. Am o nelămurire. Din 4 ouă facem o foaie ptr tava mare de aragaz? Sau trebuie sa triplam ingredientele? În descrierea dvs asa apare: 4 oua la tava mare dar când v-a întrebat cineva cum se procedează ptr o tava cu aceleași dimensiuni date de dvs, i-ați spus ca trebuie triplate. Ma puteți ajuta? As vrea sa fac prăjitura și nu îmi este clar.
Va mulțumesc

Ionela

Foaia o tai din lungime nu pe mijloc,nu? Dacă e tava de aragaz trebuie sa dublez portia? Sau din 4 oua îmi iese?

Monica

Pentru glazura se poate folosi ciocolata amaruie sau trebuie adaugat si zahar in ea?

Daniela

Si cacaua din ingredientele pt foi când o punem? Sau aia e pt Crema? Multumesc

daniela

in loc de unt ,putem pune si margarina rama ?

Susana Szekely

Mă bucur mult de retetele explicate minuțios…Felicitări!!!

Vintila Felicia Ileana

O prajitura veche dar deosebit de buna , delicioasa , regala !

ynna

O prajitura incercata si este DELICIOASA! Astept sa o refac de Paste?

Adina

O prăjitură delicioasă!
Nu e nevoie de cantitate dublă, e perfecta asa!

Ana

Buna seara! Arata minunat si as vrea sa o incerc si eu. Problema e ca nu am nuci. E ok daca folosesc alune?
Multumesc!

Teo

Bună!
Aș putea să o fac sub formă de ruladă?
Mulțumesc!

Teo

Mulțumesc frumos!??❤❣

Diana

Buna, oare de ce foaia mea s a rupt bucatele când am tăiat o?

Rodica

acest blat se poate taia usor in 3 pe orizontal?( nu-mi iese pentru ca nu am un cutit extrem de lung)
am o idee, daca dublez cantitatea si fac 3 foi din start, sa nu ma stresez cu taiatul.

Anca

Bună seara!
Cuptorul trebuie cu ventilație sau fără?
Mulțumesc.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here