0 0
Snitel  vienez din vita Angus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 grame capac vita Angus
2 oua
150 grame pesmet
150 grame faina
dupa gust sare/piper
cateva felii de lamaie
pentru prajit ulei
100 grame unt

Snitel vienez din vita Angus

  • 35 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Snitel vienez din vita Angus

Am primit de curand o bucata frumoasa de capac de vita Angus. Si dorind sa fac rapid ceva de mancare, desigur si pe placul baietilor, m-am pus pe facut snitele 🙂

Pentru prima oara le-am facut din carne de vita, asa cum e reteta originala a snitelului  vienez. Au iesit fragede, moi, si pline de aroma. Era si normal, folosind o carne de calitate, premium, produsul final sa fie unul deosebit.

Carnea mi-a fost livrata la domiciliu, tocmai din Sibiu pana in Satu Mare, in cutie frigorifica returnabila.

Pe cei de  Karpaten Premium Angus ii gasiti online pe site-ul https://premiumangus.ro/

Tot aici gasiti mai multe retete, informatii despre produsele lor si  puteti plasa comanda.

Steps

1
Done

Preparare snitel vienez

Prima data vom felia carnea de vita, in felii groase de un jumatate de centimetru. Apoi cu un ciocan/batator de snitele vom fragezi carnea, batand fiecare felie pana ajunge la grosime de 2 mm. Acest lucru va face ca snitelul sa fie mai fraged si carnea sa se patrunda mai repede.
Asezonam cu sare si piper proaspat macinat.
Luam 3 farfurii si asezam in fiecare cate un ingredient: faina, ou, pesmet. Exact in aceasta ordine le vom impesmeta.
Punem pe foc o tigaie, nu foarte mare, cu ulei ( nu foarte mult) si incingem bine uleiul. Apoi punem cate 2 bucati de snitele la prajit, foc mediu spre tare, si le rumenim pe amblele parti. Chiar inainte de a fi gata adaugam cate o lingurita de unt, pentru extra savoare.
Pregatim o farfurie pe care punem 2 prosoape de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei. Cand snitelele sunt gata le transferam pe farfurie. Probabil va fi nevoie sa curatati tigaia deoarece uleiul poate deveni inchis la culoare, noi nu dorim ca snitelele sa se arda, asadar adaugati din nou ulei si continuati.
Continuam pana prajim toate snitelele. Le servim calde cu o salata de cartofi, o salata de cruditati si lamaie. Enjoy !

Lucky Cake

Ostropel de pui cu leurda
previous
Ostropel de pui cu leurda
Entremet Blanca
next
Entremet Blanca
Ostropel de pui cu leurda
previous
Ostropel de pui cu leurda
Entremet Blanca
next
Entremet Blanca
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here