Saltimbocca este un fel de mancare tipic italienesc si initial se facea doar din vitel, dar acum se foloseste si pieptul de pui. Mie imi place mai mult cu piept de pui, si se face si mai repede:) , ceea ce e un avantaj deoarece mai tot timpul suntem grabiti.
Ingrediente saltimbocca :
6 fileuri piept de pui
6- 8 frunze de salvie
6 felii prosciutto
250 gr mozzarella
sare piper
1 lingura faina
2 linguri ulei de masline
Fileurile de pui se condimenteaza cu sare ( nu foarte multa deoarece si prosciutto e sarat) si piper, apoi se pudreaza usor cu faina. Intr-o tigaie se pune uleiul si se incinge, apoi se prajesc fileurile cam 4-5 minute pe fiecare parte. Peste pieptul de pui se pune cate o frunza de salvie, apoi o felie de prosciutto iar deasupra o felie de mozzarella. Se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade 2-3 minute pana se topeste mozzarella. Noi le-am servit cu dovlecei, ardei si avocado la grill, stropite cu putin otet balsamic. Pofta buna!