Spaghete cu somon si sos cremos de smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gr somon
300 gr paste / spaghete
300 ml smantana pentru gatit
2 catei usturoi usturoi
50 ml vin alb
75 gr parmezan ras
dupa gust zeama lamaie
25 gr unt
50 ml ulei masline
o mana patrunjel proaspat tocat
dupa gust sare/piper

Spaghete cu somon si sos cremos de smantana

  • 40 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

Spaghete cu somon si sos cremos de smantana

Spaghete cu somon si sos cremos de smantana

Una din retetele noastre preferate de paste. Cu ingrediente putine, dar delicioase. Somon, usturoi, smantana si parmezan, o combinatie  perfecta 😉

Steps

1
Done

Preparare spaghete cu somon

Prima data prajim somonul.
Condimentam somonul cu sare si piper. Apoi incingem o tigaie antiaderenta si punem somonul. Il prajim la foc moderat pana este patruns. De asemenea il putem praji la cuptor. La cuptor dureaza intre 20-30 minute depinde de cat de mare este bucata. Va sfatuiesc sa il feliati daca doriti sa de faca mai repede.
Punem apa la fiert pentru spaghete.
Intre timp curatam usturoiul si il razuim marunt. Punem pastele la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb pastele , pregatim sosul.
Intr-o tigaie punem untul si uleiul. Adaugam usturoiul , il lasam doar 1 minut, apoi adaugam vinul. Lasam pana scade aproape de tot. Adaugam smantna si parmezanul razuit. Cand incepe sa fiarba , luam tigaia de pe foc.
Adaugam pastele fierte,cu ajutorul unui cleste de paste, direct din oala in care au fiert. Asezonam cu piper/sare daca este nevoie. Punem zeama de lamaie dupa gust.
Adaugam somonul facut bucatele, patrunjelul proaspat tocat. Amestecam usor , servim imediat. Enjoy !

Lucky Cake

Supa crema de sparanghel
previous
Supa crema de sparanghel
Guguluf cu ciocolata si dovlecei
next
Guguluf cu ciocolata si dovlecei
Supa crema de sparanghel
previous
Supa crema de sparanghel
Guguluf cu ciocolata si dovlecei
next
Guguluf cu ciocolata si dovlecei
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments