La sfarsitul verii mi-am pus vinete prajite la congelator. Am pus cam multe ;D, asa ca incerc cat mai multe variante. Aceasta salata este aromata si foarte gustoasa. Nu contine oua sau lactate , se poate consuma si in timpul postului.
Ingrediente:
1 vanata mai mare, sau 2 mai mici(prajite la gratar si curatate, decongelate , sau de la borcan)
2 catei usturoi
150 gr naut la conserva
3 linguri pasta susan
sare
piper
o jumatate lamaie
un praf de chimion
coriandru proaspat/ patrunjel
Vinetele, nautul, pasta de susan, le punem in robotul de bucatarie sau in blender, usturoiul il razuim fin, si il punem peste, asezonam cu sare si piper si punem 2 linguri de zeama de lamaie. Mixam pana amestecul devine omogen. Gustam si potrivim gustul. Eu il prefer cu mai multa lamaie. La final adaugam coriandrul tocat marunt ( se poate folosi si patrunjel, dar gustul cel mai bun il are daca folosim coriandru).
Deasupra presaram boia dulce , ulei de masline si puti coriandru. Se serveste cu lipii incalzite 2 minute intr-o tigaie . Pofta buna sa aveti !