0 0
Tarta de ciocolata, branza si fructul pasiunii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tarta de ciocolata, branza si fructul pasiunii

Distribuie

Combinatia de ciocolata cu branza este una extrem de reusita. Fructul pasiunii este preferatul baiatului meu , care l-ar dori in fiecare desert 🙂 . Aceasta tarta se face repejor si este delicioasa si aratoasa 😉

Aluat fraged cacao :

  1. 225gr faina
  2. 25 gr cacao
  3. 1 galbenus ou
  4. 180 gr unt
  5. 50 ml lapte
  6. 1 lingura zahar
  7. un praf de sare

Daca aluatul il facem la robot punem toate ingredinetele acolo si mixam pana devine omogem si se strange intr-o bila. Presaram ½ lingura faina peste el si il punem in folie alimentara si apoi il dam la rece 2 ore. Intre timp el se raceste si se intareste.

Aluat tarta ciocolata

Crema de branza :

  • 400 gr crema de branza
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 100 ml smantana
  • extract vanilie

Crema de branza o mixam usor cu zaharul , apoi adaugam smantana, mai mixam putin. Urmeaza extractul de vanilie si apoi cate un ou pe rand , usor cu un tel amestecam doar pana se omogenizeaza. Repetam acelasi procedeu si cu al 2-lea ou.

Acum scoatem aluatul de la frigider si pe o suprafata pudrata cu faina , intindem aluatul , cu ajutorul unui facalet, mai mare cu 5 cm decat forma noastra . Luam aluatul pe facalet si il punem cu grija in forma. Il aranjam astfel incat sa ajunga si in colturi , excesul care atarna peste margini il taiem. Apoi turnam crema de branza si o dam la 170 grade timp de 30 – 40 minute.

Tarta ciocolata branzaTarta ciocolata cu branza

O scoatem din cuptor si asteptam sa se racesca complet.

Intre timp preparam jeleul din fructul pasiunii:

  • 4 buc fructul pasiunii
  • 50 ml apa
  • 1-2 linguri zahar , in functie de cat de dulci sunt fructele.
  • 4 gr gelatina

Gelatina o hidratam in 40 ml apa rece. Desfacem fructele si cu o lingura scoatem miezul. Apa o punem la foc impreuna cu zaharul , pana se topeste zaharul si apa este fierbinte. O luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pana se dizova. Adaugam si fructul pasiunii. Cand amestecul s-a racit turnam cu grija peste crema de branza. Dam la frigider peste noapte . Servim rece . Enjoy !

(Visited 619 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Pulpe crocante in stil italian
Cartofi wedges crocanti la cuptor
următoare
Cartofi wedges la cuptor
anterioară
Pulpe crocante in stil italian
Cartofi wedges crocanti la cuptor
următoare
Cartofi wedges la cuptor

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre