1 2
Gem de visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg visine
650 grame zahar
15 ml zeama lamaie

Gem de visine

  • Easy

Ingredients

Share

Gem de visine

Perfect de intins pe paine, clatite, biscuiti dar si in creme, torturi sau shake-uri. Ne pplac mult gustul sau dulce acrisor si fructele intregi. Se face foarte usor, iata reteta :

 

Steps

1
Done

Preparare gem visine

Cateva sfaturi inainte sa incepeti
- alegeti fructe proaspete
-folositi o oala mare, lata, asa lichidul se va evapora mai repede si nu va fi nevoie sa fierbeti foarte mult
-daca faceti cantitate mai mare de gem, timpul de fierbere va fi mai mare ( recomand sa faceti in 2 vase )

Asadar, spalam bine visinele, le curatam cu atentie de samburi. Le punem intr-un vas , punem zeama de lamaie si apoi zaharul. Amestecam bine , pana zaharul a cuprins toate visinele. Le punem la rece peste noapte, sau 12 ore. Daca putem mai amestecam de 2,3 ori sa fim siguri ca zaharul se dizolva.
Dupa acest timp, va rezulta un sirop. Acest sirop se toarna ( fara visine) intr-o oala mare si se fierbe 15-20 minute, atentie sa nu se arda. In acest timp stam cu ochii pe gem. Apoi adaugam visinele si mai fierbem aproximativ 20 minute - 30 minute. Pe o farfurie facem testul : Picuram 2-3 stropi pe o farfurie daca isi pastreaza forma , gemul nostru este gata.
Apoi il turnam in borcane mici, de 370 ml, spalate bine, si punem capacul. Deoarece eu nu pun zahar si fructe 1:1 , le sterilizez . Intr-o tava , pun un prosop, apoi apa calda de 2 degete. Pun borcanele si le dau la cuptor pentru o ora la 120 grade. Apoi le scot si le las sa se raceasca, dupa care le asez in camara. Mie mi-au iesit 4 borcane. Enjoy !

Lucky Cake

Salata cu bacon oua si cartofi
previous
Salata cu bacon oua si cartofi
Prajitura pufoasa cu iaurt si caise
next
Prajitura pufoasa cu iaurt si caise
Salata cu bacon oua si cartofi
previous
Salata cu bacon oua si cartofi
Prajitura pufoasa cu iaurt si caise
next
Prajitura pufoasa cu iaurt si caise
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments