Noua ne place conopida gatita in multe feluri, iar salata de conopida este o gustare perfecta pentru micul dejun sau poate fi servit ca si aperitiv .Prepararea ei este usoara si nu dureaza mult.
Ingrediente:
1 conopida micuta
1 catel ustroi
sare, piper
arpagic sau cozi de ceapa verde
maioneza dintr-un ou( o lingurita mustar, un galbenus, ulei)
Punem conopida rupta in buchetele la fiert in apa cu sare.O lasam la fiert pana este bine fiarta, furculita trebuie sa o patrunda usor,cam 20 -25 minute, o scurgem si o lasam sa se racesca.Intre timp facem maioneza: punem galbenusul,apoi o lingurita de mustar , amestecam bine cu o lingura de lemn si adaugam in fir subtire uleiul pana cand ajungem la consistenta dorita.Intodeauna amestecam in aceeasi directie.Conopida racita o zdrobim bine cu o furculita , adaugam maioneza , usturoiul razuit si sare si piper.Amestecam bine pana se omogenizeaza. O servim pe paine prajita si cu arpagic sau cozi de ceapa verde maruntite deasupra. Enjoy!