3 0
Clatite umplute cu pui la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Clatite
125 grame faina
300 ml lapte
2 oua
25 grame unt
un varf de lingurita cu sare
Umplutura clatite
600 grame piept de pui fiert/prajit/la gratar
1 bucata ceapa rosie
1 bucata ardei rosu
2 catei usturoi
150 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
1 lingurita plina cu faina
dupa gust sare/piper
600 ml sos de rosii
5 felii cascaval
3 linguri parmezan ras

Clatite umplute cu pui la cuptor

  • 55 minute
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Clatite umplute cu pui la cuptor

Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a recicla un piept de pui ramas din friptura de duminica. Asadar am deschis frigiderul si am inceput sa scot ingrediente.

Clatitele le-am facut in portie dubla, o parte au mers la desert iar alta parte in acest fel principal. A iesit absolut minunat ! Juniorul meu a cerut supliment šŸ˜‰

Sosul de rosii eu il am gata facut, asa ca a fost si rapid, daca doriti va las reteta celui preparat proaspatĀ https://luckycake.ro/retete/sos-marinara-pentru-paste-reteta/

 

Steps

1
Done

Preparare clatite

Pentru a obtine un aluat fin , punem mai intai faina , sarea, apoi ouale si 50 ml lapte.
Amestecam bine cu telul pana devine o pasta densa si omogena. Adaugam in doua transe si restul de lapte, la final untul topit. Daca tot ne-au ramas cateva cocoloase, dam aluatul printr-o strecuratoare.
Recomand sa lasati aluatul o ora la frigider, il acoperiti cu o folie alimentara si il lasati sa se odihneasca. Dupa o ora veti vedea ca acesta este usor mai consistent decat initial.
Pentru prajirea clatitelor aveti nevoie de o tigaie antiaderenta, eu nu o ung cu nimic. Deoarece am pus unt in aluat nu e nevoie. Daca totusi doriti, puteti adauga putin unt la prima clatita.
Le prajim la foc mediu, cam 1 minute pe o parte ( sau pana ce marginile incep sa se desprinda) si apoi inca un jumatate de minut pe cealalta parte.
Pe masura ce le coaceti, le puteti acoperi cu un prosop de bucatarie, pentru a nu se usca.

2
Done

Preparare umplutura

Prima data taiem ceapa si ardeiul cubulete. Apoi intr-o tigaie punem putin ulei si ceapa, o lasam la calit 3-4 minute pana incepe sa se inmoaie. Adaugam si ardeiul, si mai lasam cateva minute.
La urma usturoiul razuit si pieptul de pui taiat cubulete. Asezonam cu sare si piper.
Adaugam si faina, amestecam bine, dupa 30 secunde punem si smantana.
Lasam pana incepe sa fiarba, si la foc mediu inca 2 minute. Apoi dam la o parte tigaia si o lasam sa se raceasca usor.

3
Done

Asamblare

Mie mi-au iesit 5 clatite din aceasta umplutura. Se pot face si 6 daca sunteti mai economi cu umplutura. Preincalzim cuptorul la 210 grade.
Asadar umplem clatitele , marginile laterale le indoim inauntru, apoi le rulam strans.
Intr-un vas termorezistent punem putin ulei , apoi 500 ml din sosul de rosii, clatitele, peste ele restul de ros de rosii si la final cascavalul si parmezanul ras.
Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute sau pana cand cascavalul este topit si usor rumenit. Clatitele le servim calde. Enjoy !

Lucky Cake

clatite reteta de baza
previous
Clatite reteta de baza
Blat genovez
next
Blat genovez
clatite reteta de baza
previous
Clatite reteta de baza
Blat genovez
next
Blat genovez
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments