Tocanita de ciuperci este o reteta simpla si gustoasa atat pentru cei ce tin post cat si pentru ceilalti. Noua ne place asa simpla cu paine proaspata de casa. Se poate servi la fel de bine si cu smantana langa. Yamiii 😉
Ingrediente tocanita ciuperci :
- 500 gr ciuperci proaspete
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de cimbru
- 2 frunze de salvie
- 1 lingura pasta de tomate
- 3 rosii medii
- 1 lingura faina
- 500 ml supa clara de legume/ apa
- sare/piper
Ceapa o calim in 2 linguri ulei , apoi o scoatem pe o farfurie. Punem in tigaie inca 0 lingura de ulei si apoi punem ciupercile taiate felii. Le lasam pana scade zeama si incep sa se caleasca, sa prinda o crusta maronie. Adaugam ceapa si usturoiul razuit, pasta de tomate, condimentele si rosiile medii curatate de coaja si taiate cubulete si faina.o tinem pe foc 2 minute, apoi turnam jumatate din supa/ apa , lasam sa scaga pana la jumatate apoi adaugam apa ramasa. Sosul trebuie sa pana scade la jumatate si sa se ingroase. La final presaram patrunjel proaspat. Daca e nevoie asezonam dupa gust. Enjoy !
Lasa-ne un mesaj