Anul acesta am in gradina rosii din soiul San Marzano, care sunt potrivite pentru sos de rosii, ketchup, si desigur pentru rosii uscate. De obicei de usuca la soare , 2- 3 zile, dar fiindca vremea e rece si ploioasa iar rosiile coapte, le-am facut la cuptor. Au iesit grozave ! Dureaza mult uscarea lor dar cuptorul face aproape toata treaba 😉 .
Ingrediente:
4 kg rosii ( soi cat mai carnos)
sare de mare
ulei de masline
oregano uscat
Spalam rosiile, apoi le taiem in jumatate, apoi scoatem miezul cu samburii, le asezam in tava pe hartie cerata ,(mie mi-au iesit 4 tavi, am pus cate 2 tavi o data ) presaram sare peste ele si le coacem cam 5 ore la 95 grade celsius .Le punem in borcane sterilizate, adaugam oregano uscat si apoi le umplem cu ulei de masline. Cu o lingurita le apasam pentru a iesi tot aerul . Punem capacul si le punem in cuptor intr-o tava cu apa de 2 cm, iar sub borcane punem un prosop de bucatatrie si le lasam la 120 grade timp de 30 minute.Apoi le depozitam in camara intr-un loc intunecos si racoros.
Te sfatuiesc sa le sterilizezi cateva minute, altfel te vei trezi ca fermenteaza. Eu am patit-o si e tare pacat de atata munca ;(
Da asa e , sterilizarea le v a mentine mai mult , asa voi face 🙂
la ce le folosesti?
Loredana Aliss Iuşan le folosesc pentru focaccia, paste, sandwich, le folosesc precum maslinele 🙂
[…] Sursa. […]