0 0
Clafoutis cu visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
4 buc oua
400 grame visine
100 grame zahar
200 ml lapte
100 ml smantana pt frisca
1/2 lingurita extract vanilie
60 grame faina
un praf de sare

Clafoutis cu visine

Cuisine:
    • 55 min
    • Pentru 4
    • Ușor

    Ingrediente

    Distribuie

    Clafoutis cu visine

    Daca va plac visinele, si deserturile usoare, va recomand sa incercati Clafoutis. E moale , pufos, dulce-acrisor , in plus e minunat impreuna cu o cupa de inghetata de vanilie 😉

    (Visited 1,867 times, 1 visits today)

    Pași

    1
    Gata

    Preparare Clafoutis

    Inainte de toate scoatem samburii din visine.

    Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un vas pune galbenusurile, jumatate din zahar, si faina. Adaugam lapte putin cate putin pana devine precum o smantana, apoi la final smantana pentru frisca.

    Batem albusurile cu restul de zahar si un praf de sare, pana devin ferme. Apoi adaugam vanilia peste galbenusuri si albusurile in 3 transe. Amestecam usor cu paleta.
    Preincalzim cuptorul la 200 grade, lasam aluatul sa se odihneasca pana cuptorul e preincalzit.
    Luam o tava de 22 cm, o ungem cu putin unt si apoi asezam visinele pe fundul vasului.

    Turnam aluatul peste visine si il dam la cuptor pentru 15 minute. Apoi coboram temperatura la 180 grade si mai coacem 25 minute.

    Clafoutis este gata, deasupra trebuie sa fie rumena iar la baza inchegata. Se serveste calda, de preferinta cu un glob de inghetata.

    Lucky Cake

    Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
    anterioară
    Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
    următoare
    Prajitura Valurile Dunarii
    Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
    anterioară
    Frigarui de somon si dovlecei cu gremolata
    următoare
    Prajitura Valurile Dunarii

    Lasa-ne un mesaj

    avatar
      Subscribe  
    Notificare despre