1 0
Prajitura Keks

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 grame biscuiti simpli
100 ml lapte
300 grame ciocolata
250 ml smantana pt frisca
250 grame mascarpone
50 grame nuca
1 lingurita rom
decor ciocolata

Prajitura Keks

  • 4 ore
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Prajitura Keks

O prajitura absolut delicioasa, care se face super rapid, fara coacere. Are straturi de biscuiti, crema delicioasa de ciocolata si nuci prajite. Este aromata cu putin rom si decorata cu ciocolata neagra.

Steps

1
Done

Preparare prajitura Keks

Cateva sfaturi inainte de a incepe :

Folositi o ciocolata de calitate ( eu am folosit ciocolata cu 54% cacao)
Laptele sa fie rece, eventual puteti adauga o cafea scurta, pentru aroma.
Prajiti usor nucile.

Topim ciocolata cu 150 ml smantana pentru frisca, pe baie de aburi. Amestecam bine si lasam sa se raceasca usor, adaugam restul smantanii, rece.
Apoi mascarponele rece, si romul. Amestecam totul bine de tot, cu un tel. Daca crema e moale, o lasam 10 minute la frigider, pana ne pregatim tava.
Luam o tava de chec de 30 cm lungime si punem in interiorul ei folie alimentara. O intindem bine, evitand sa formam cute. Punem un strat de crema, apoi trecem biscuitii rapid prin laptele rece, si ii asezam peste crema. In penultimul strat de crema eu am adaugat nucile prajite si tocate grosier. Repetam pana punem ultimul strat de crema. Atentie cum va impartiti crema, eu am avut 4 straturi de biscuiti acoperite cu crema. Puteti pune si 5 straturi de biscuiti. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 5 ore. Eu prefer sa il las peste noapte.
A 2-a zi il scoatem din forma, luam folia si il decoram cu ciocolata.

Lucky Cake

Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
previous
Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
Cascaval pane
next
Cascaval pane
Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
previous
Somon, piure de cartofi dulci si sos gremolata
Cascaval pane
next
Cascaval pane
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments