Ingredients
Prajitura Delight
este o prajitura pe care am facut de Craciun, si care imi place tare mult. Blatul ciocolatos, cu caramel, nuca si o crema de branza cu ciocolata. Cei ce iubesc ciocolata o vor indragi cu siguranta.
Reteta:
blat cacao tava 20/25 cm
50g cacao
90ml apa clocotita
3 oua
60ml lapte
175 faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbinat de sodiu
100g unt
200 gr zahar
sare
Apa clocotita se amesteca cu cacaua , untul cubulete, laptele, zahar, sare, ouale cate unul pe rand. Amestecam apoi faina cu praful de copt, apoi le coacem intr-o tava dreptunghiulara, timp de 30 minute, la 180 grade. Lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim Caramelul :
250 gr zahar il caramelizam pana devine auriu, adaugam
50 gr unt taiat cubulete, cate unul pe rand, pana se incorporeaza, apoi adaugam
200 ml smantana pt frisca, o adaugam incet , cate putin pe rand si mai lasam sa fiarba un minut la foc mediu, dam la o parte si lasam sa se raceasca.
Adaugam 200 gr nuci taiate grosier. Turnam caramelul cu nucile peste blatul de cacao.
Dam la rece pentru 1 ora.
Crema de ciocolata :
- 200 ml smantana pt frisca
- 125 gr crema de branza( philadelphia) ,
- 2 linguri zahar,
- 250 gr ciocolata cu cacao minim 40%.
Batem frisca impreuna cu zaharul, apoi adaugam crema de branza. Topim ciocolata pe baie de aburi , o turnam peste frisca , cu o spatula amestecam pana la omogenizare. Crema de ciocolata o turnam peste prajitura si o nivelam . O dam la frigider pentru 3 ore , apoi o decoram cu fulgi de ciocolata.
Steps
1
Done
|
|
delicos