1 1
Turta dulce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Turta dulce

Share

Am facut turta dulce cu gem, care s-a terminat in 2 zile, asa ca am repetat-o dar de data aceasta acoprita cu Royal Icing si fara gem. La fel de buna, doar mai colorata. Cu aceasta reteta am participat in luna Decembrie la Mistery box challange,  gazduita de Gina Bradea .

Ingrediente turta dulce  ( 40 buc ) :

  • 125 gr unt la temp camerei
  • 125 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 125 gr miere
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
  • 2 lingurite amestec mirodenii:, ghimbir, scortisoara, nucsoara, cardamon, coriandru, anason, toate macinate, cuisoare.

Untul cu zaharul se mixeaza, pana devine pufos. Se adauga oul si mierea. Cernem faina, adaugam praful de copt si mirodeniile. O adaugam peste unt si mixam usor pana se formeaza un aluat. Aluatul il dam la rece 30 minute.

Luam jumatate din cantitatea de aluat, o intindem cu o sucitoare pe o suprafa pudrata cu faina, si intindem o foaie cu grosimea de 7-8 mm.Decupam cu o forma aluatul si il punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.  Dam la cuptor la 180 grade timp de 12.minute Le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot.

Pt decor Royal Icing

un albus

10 linguri cu varf zahar pudra si 1 lingurita  de zeama de lamaie, colorant(optional).

Batem usor albusul apoi adaugam o lingura de zahar praf cernut, apoi zeama de lamaie,batem bine iarasi cu telul si apoi  adaugam zaharul praf  batand mereu cu telul, pana ajungem la consistenta dorita- sa curga intr-un fir gros. Punem glazura intr-un pos cu dui subtire( sau se poate intr-o pungulita rezistenta, decupa  putin la un colt,) si decoram.

Lasam la uscat cateva ore, apoi pastram turta dulce intr-un recipient cu capac.

(Visited 18,296 times, 1 visits today)

Lucky Cake

cotlet porc cu ciuperci
previous
Cotlet de porc in sos de ciuperci
Prajitura delight
next
Prajitura Delight
cotlet porc cu ciuperci
previous
Cotlet de porc in sos de ciuperci
Prajitura delight
next
Prajitura Delight
guest
23 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Florentina Floricel

din cate stiu, miere nu doar ca isi pierde din proprietati la temperaturi mari (peste 40 gr) ,dar devine si toxica

[…] cake a framantat, copt si decorat turta dulce-vedeti reteta aici. Oare e turta dulce norocoasa? Frageda si parfumata este sigur, se simte de la mine […]

Chilintan Alina

Mierea la temperaturi ridicate isi pierde din proprietati, nici un studiu nu confirma ca ar deveni toxica

Crina Matei

Delicioase! Minunata rețetă!

lavis

Cum pot masura mierea….in linguri ? ?

Camelia

Alina, ce colorant folosesti si de unde il cumperi? Multumesc

smaranda

Cand pot adauga colorantul? o data cu lamaia sau la sfarsit? Multumesc 🙂

daliana

buna.am mai dacut reteta de craciun au iesit gustoase dar tari.am adaugat faina extra.acun din nou aluatul e f moale.e ok asa?

daliana

acum au iesit ok.ms

Dana radu

Buna. Am favut si eu reteta de turta dulce, dar mi a iesit cam tare. De ce oare?

Cristina

Pot lasa aluatul peste noapte in frigider?

Corina S

Buna, As avea o intrebare legata de glazura, daca e din albus, cu aproximatie cam cit timp e bine sa se pastreze biscuitii de turta dulce?
Multumesc.
Corina

corina s

multumesc mult

Oana

Am făcut și noi anul acesta iar nepoțeii mei au fost încântați.