1 0
Amandine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat cacao
110 grame faina
4 bucati oua
25 grame cacao
130 grame zahar
30 grame unt topit
un praf de sare
30 ml sirop de zahar ars
Crema Aparel de ciocolata
2 bucati oua
2 bucati galbenus
125 grame zahar
25 grame cacao
165 grame unt
Sirop de zahar ars
200 grame zahar
200 ml apa
1 lingurita esenta rom/rom
1 lingurita coaja razuita de lamaie
1 lingurita coaja razuita de portocale
30 ml zeama de lamaie
Glazura ciocolata
200 grame ciocolata neagra
125 ml smantana pt frisca
1 lingura miere

Amandine

  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

Share

Amandine

Va plac amandinele ? si mie 🙂

Insa cele facute acasa, cu blat de cacao cu sirop de zahar ars, crema aparel de cacao, insiropate bine, si o glazura usoara si delicioasa. Asa le fac eu, si va spun ca sunt grozave !

Daca doriti sa le glazurati in fondant, click aici pentru reteta : https://luckycake.ro/retete/glazura-fondant-reteta/

 

 

Steps

1
Done

Preparare sirop de zahar ars

Punem zaharul la caramelizat, pana capata o culoare aramie. Apoi luam vasul de pe foc si turnam apa peste zaharul ars, atentie deoarece sar stropi de zahar ars, si ne putem arde. Punem din nou vasul pe foc , continuam sa fierbem siropul la foc mediu pana se topeste tot zaharul. Luam 2 linguri din sirop si le punem deoparte, le vom folosi la blat. Apoi adaugam si restul ingredientelor. Mai fierbem 2-3 minute , apoi il dam la o parte.

2
Done

Preparare blat de cacao

Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare le punem in vasul robotului. Apoi pe baie de aburi, atentie , vasul nu atinge apa. Mixam pana se deschid la culoare si devin pufoase, si ajung la 40 grade, daca nu avem termometru verificam cu degetul, trebuie sa fie calde , nu fierbinti.
Le luam de pe baia de aburi si continuam sa mixam pentru 10 minute. La jumatatea timpului adaugam 2 linguri cu sirop de zahar ars. Intre timp topim untul si il lasam sa se raceasca. Cernem faina impreuna cu cacaua.
Dupa ce au trecut cele 10 minute adaugam cate 2 linguri din faina, amestecam usor de jos in sus cu o spatula. Continuam pana incorporam toata faina. Luam o spatula plina cu aluat si o punem peste untul topit, amestecam bine si rasturnam amestecul peste aluat. Cu miscari usoare incorporam untul .
Folosim o tava patrata de 24 cm . O tapetam cu hartie de copt, pe fund si pe laterale. Turnam aluatul si coacem 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.

3
Done

Crema aparel de ciocolata

Galbenusurile si ouale, le mixam usor cu un tel, adaugam zaharul si cacaua cernuta. Amestecam si o punem pe baie de aburi. Apa de sub vasul cu crema trebuie sa fiarba la FOC MIC. Amestecam mereu, si o lasam pana se ingroasa precum o budinca. Apoi o luam depe foc si o lasam sa se raceasca complet . Untul la temperatura camerei il spumam, cu mixerul, apoi adaugam cate o lingura din crema racita si mixam . Continuam pana adaugam toata crema

4
Done

Asamblare amandina

Taiem blatul in 2 , insiropam bine blatul cu jumatate din sirop. Apoi adaugam crema ( pastram 2-3 linguri pentru decor) si o nivelam.
Apoi punem al 2-lea blat si il insiropam si pe acesta.
Dam prajitura la rece pana preparam glazura. Topim ciocolata impreuna cu smantana si mierea.
Scoatem prajitura de la rece si o taiem patrate, apoi o punem pe un gratar si o glazuram. Deasupra decoram cu crema de ciocolata ramasa. O dam la frigider 2 ore , apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Piept de pui cu lamaie si sparanghel
previous
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
Waffles sau vafe sarate cu cascaval
next
Waffles sau vafe sarate cu cascaval
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
previous
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
Waffles sau vafe sarate cu cascaval
next
Waffles sau vafe sarate cu cascaval
Subscribe
Notificare despre
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Lal Daniela

Bună ziua.Praf de copt nu se pune?

ynna

perfecta, crema si siropul wooow MULTUMESC!!!

Bitzu

La prepararea cremei ati scris galbenusurile cu ouale… ce inseamna? La siropul initial ce adaugam?