Fructele de padure congelate pot fi minunate in prajituri!Incercati aceasta reteta si o sa va convingeti : este usor de facut si rapida , gustoasa…pe cat de repede o faci pe atat de repede dispare ;).
Ingrediente( tava de 24 cm ):
3 oua
200 gr faina
100 grame zahar
100 gr unt topit
75 ml lapte
100 grame ciocolata alba taiata bucati
1/2 plic praf de copt
2 linguri sirop de migdale(daca nu aveti puneti o lingurita de esenta migdale)
100 grame fructe de padure congelate/ proaspete amestecate cu o lingura cu faina si 2 linguri cu zahar pudra
50 gr fulgi de migdale
Ouale le mixam cu zaharul pana acesta se topeste,adaugam laptele,untul si siropul de migdale,apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la incorporare.Turnam amestecul in tava (eu am folosit tava siliconata si nu am avut nevoie de hartie de copt)tapetata cu hartie de copt ,deasupra presaram fructe ,ciocolata si fulgii de migdale.O dam la cuptor timp de 50 minute la 180 grade.
Cand e coapta o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca si apoi o servim.
Pofta buna!
unde gasesc sirop de migdale?
Eu l-am gasit in Auchan, dar il poti inlocui cu extract sau esenta de migdale
Cat cm are tava ? Ciocolata de menaj sau normala ? Multumesc !
Tava mea este rotunda de 24 cm , am folosit ciocolata alba normala 🙂