0 0
Prajitura cu dulceata de lapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat foaie de cacao
4 oua
4 linguri pline zahar
3 linguri pline faina
3 linguri pline cacao
50 gr unt
Crema de dulceata de lapte
397 gr dulceata de lapte
200 ml smantana pt frisca
250 grame mascarpone
250 grame crema de branza
7 grame gelatina
Glazura si decor
200 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
125 grame smantana pt frisca

Prajitura cu dulceata de lapte

  • 40 minute
  • Serves 24
  • Easy

Ingredients

Share

O prajitura fina, cremoasa, cu ciocolata si dulceata de lapte sau dulce de leche. Este si foarte usor de facut, asadar trebuie sa o incercati.

Va las reteta si va astept cu poze si impresii pe pagina de facebook sau in grupul oficial al paginii : https://www.facebook.com/groups/1639769526304770/

Dulceata de lapte o puteti prepara in casa : https://luckycake.ro/retete/tort-ducesa-reteta/

Steps

1
Done

Preparare blat foaie

Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 10 minute.
Scoatem blatul din cuptor si rasturnam pe un gratar. Dezlipim hartia de copt si il lasam sa se raceasca.

2
Done

Crema de dulceata de lapte

Pentru crema mai intai hidratam gelatina granule in 45 ml apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi sau in microunde.
Dulceata de lapte o puteti gasiti online, sau o puteti prepara in casa din lapte condensat indulcit. Deasemenea daca aveti prin zona magazine cu specific rusesc cu siguranta o au. In descriere va las linkul pentru cea facuta in casa.
Toate ingredientele cremei trebuie sa fie reci, de la frigider .( exceptie face gelatina)
Batem pe jumatate frisca, apoi adaugam dulcele de leche si mixam pana devine omogena. Urmeaza mascarpone si crema de branza, le punem impreuna, mixam bine.
Luam o lingura de crema si o adaugam peste gelatina si amestecam. O punem peste crema si mixam scurt pana se omogenizeaza.

3
Done

Blatul il impartim in 2 bucati egale, mai mici. Pentru montat eu am folosit un cadru de metal reglabil. puteti sa o montati in forma cu pereti detasabili sau chiar fara deoarece crema este destul de ferma.
Asadar, punem o foaie jos, apoi jumatate din crema, cealalta foaie si restul de crema. Presam usor, incercam sa intindem crema egala peste fiecare foaie.
O dam la rece minim 2 ore.

4
Done

Glazura

Ciocolata impreuna cu smantana, le punem impreuna la topit. Foc moderat, stam cu ochii pe ea, nu vrem sa se infierbante prea tare ci doar sa se topeasca ciocolata.
Apoi o lasam 10 minute la racit, la temperatura camerei.
O turnam peste prajitura si o nivelam cu o spatula. Deasupra punem bomboanele Maltesers. O dam la rece pentru inca 2 ore, apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Chifle cu aluat oparit
previous
Chifle cu aluat oparit
Ostropel de pui cu leurda
next
Ostropel de pui cu leurda
Chifle cu aluat oparit
previous
Chifle cu aluat oparit
Ostropel de pui cu leurda
next
Ostropel de pui cu leurda
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Monica

Buna ziua in blat se mizează ouăle întregi ? Multumesc ?

Mihaela

Se poate reteta la dulce de lache? Nu gasesc sa cumpăr. Mulțumesc!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here