Ingredients
-
Blat foaie de cacao
-
-
4 oua
-
4 linguri pline zahar
-
3 linguri pline faina
-
3 linguri pline cacao
-
50 gr unt
-
-
Crema de dulceata de lapte
-
-
397 gr dulceata de lapte
-
200 ml smantana pt frisca
-
250 grame mascarpone
-
250 grame crema de branza
-
7 grame gelatina
-
-
Glazura si decor
-
-
200 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
125 grame smantana pt frisca
O prajitura fina, cremoasa, cu ciocolata si dulceata de lapte sau dulce de leche. Este si foarte usor de facut, asadar trebuie sa o incercati.
Va las reteta si va astept cu poze si impresii pe pagina de facebook sau in grupul oficial al paginii : https://www.facebook.com/groups/1639769526304770/
Dulceata de lapte o puteti prepara in casa : https://luckycake.ro/retete/tort-ducesa-reteta/
Steps
1
Done
|
Preparare blat foaiePrima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. |
2
Done
|
Crema de dulceata de laptePentru crema mai intai hidratam gelatina granule in 45 ml apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi sau in microunde. |
3
Done
|
Blatul il impartim in 2 bucati egale, mai mici. Pentru montat eu am folosit un cadru de metal reglabil. puteti sa o montati in forma cu pereti detasabili sau chiar fara deoarece crema este destul de ferma. |
4
Done
|
GlazuraCiocolata impreuna cu smantana, le punem impreuna la topit. Foc moderat, stam cu ochii pe ea, nu vrem sa se infierbante prea tare ci doar sa se topeasca ciocolata. |
Buna ziua in blat se mizează ouăle întregi ? Multumesc ?
Da, oua intregi
Se poate reteta la dulce de lache? Nu gasesc sa cumpăr. Mulțumesc!
Aici o gasesti https://luckycake.ro/retete/tort-ducesa-reteta/