0 0
Chifle cu aluat oparit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 grame faina
150 ml apa
1 ou
60 ml lapte
1 lingurita zahar
20 grame lapte praf
40 grame unt
5 grame drojdie uscata
5 grame sare
1 galbenus de ou

Chifle cu aluat oparit

  • 2h 30 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Share

Chifle cu aluat oparit

Sunt atat de bune incat le fac aproape saptamanal. Le folosesc pentru pachetul de mancare a juniorului, in loc de paine. Pentru burgeri sunt absolut minunate. Prin acesta metoda ele raman moi si pufoase mai multe zile. O reteta ce trebuie sa o incercati !

Steps

1
Done

Preparare aluat

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Asadar, din 30 grame faina si 150 ml apa vom face aluatul oparit. Punem faina si apa intr-un vas si apoi pe foc.

Aducem la punctul de fierbere si amestecam continuu pana ajunge la consistenta smantanii. Dam la o parte.
Untul trebuie sa fie moale. Punem toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie, sau in alt vas incapator. Adaugam si aluatul oparit. Framantam totul bine cam 15 minute la robot, la final aluatul trebuie sa fie foarte elastic si sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca framantam manual probabil dureaza putin mai mult.
Apoi ungem vasul cu putin ulei, punem aluatul si acoperim vasul cu folie alimentara. Lasam la crescut intr-un loc cald, o ora.

Apoi impartim aluatul in 8 bucati egale, pe care le modelam sub forma de bila. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim din nou cu folie alimentara pentru inca o ora. Intre timp putem preincalzi cuptorul la 180 grade, caldura sus/jos.

Inainte de a baga chiflele la cuptor, indepartam folia, le ungem cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte. Cu o foarfeca de bucatarie eu le-am ciupit deasupra, e optional. Le coacem 25-30 minute pana sunt rumene. Se pot servi imediat ce s-au racit. Enjoy !

Lucky Cake

Gnocchi
previous
Gnocchi la cuptor cu sos de rosii
Prajitura cu dulceata de lapte
next
Prajitura cu dulceata de lapte
Gnocchi
previous
Gnocchi la cuptor cu sos de rosii
Prajitura cu dulceata de lapte
next
Prajitura cu dulceata de lapte
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela

Buna..daca nu am lapte praf este o problema?

Saby

In reteta ati spus 30 grame faina. Ar trebui sa fie 350 grame, nu ?