4 0
Tort Snickers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat umed de cacao Dark
175 gr faina
175 ml apa fiarta
75 grame cacao
275 grame zahar
2 buc oua
75 ml ulei
175 ml iaurt cremos
5 gr praf de copt
4 gr bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Mousse de caramel cu unt de arahide
200 gr sos caramel
400 gr smantana pt frisca
60 grame unt de arahide
10 gr gelatina
40 gr ( optional) zahar pudra
Glazura ciocolata
150 gr Glazura ciocolata ciocolata cu continut ridicat de cacao
100 ml smantana pt frisca
1 lingurita miere
caramel cu alune
500 gr sos caramel
100 gr alune prajite si nesarate

Tort Snickers

  • 3 h
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

  • Blat umed de cacao Dark

  • Mousse de caramel cu unt de arahide

  • Glazura ciocolata

  • caramel cu alune

Share

Tort Snickers

Acum nu suntem la cura, nu numaram caloriile , ci pur si simplu servim o felie de tort. Blat umed dark de cacao, mousse de caramel si unt de arahide, sos caramel. Combinatia este una deosebit de buna 😉

Blatul umed dark, acum in format video https://youtu.be/ZTnO4Tw5M1E

Sos caramel, reteta aici : https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/

 

(Visited 95,352 times, 5 visits today)

Steps

1
Done

Preparare blat umed Dark

Blatul de tort este de preferat sa il faceti cu o seara inainte. Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm. Prima data punem apa la fiert. Pentru amestecat vom folosi doar telul. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Apoi intr-un vas punem ouale, adaugam zaharul, un praf de sare, amestecam energic. Punem uleiul, apoi iaurtul, apa fiarta. Amestecam din nou. La final ingredientele uscate amestecate: faina, cacao, praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam doar pana se omogenizeaza.
In tava punem la baza hartie de copt, pe margini ungem cu putin unt. Turnam amestecul in tava, uniform peste tot si il dam la cuptor. Il vom lasa intre 45-55 minute, pana trece testul scobitorii.

2
Done

Mousse de caramel si unt de arahide

Pregatim 2 portii de sos caramel dupa reteta postata mai sus. Il lasam 1 ora la racit. Apoi cand este rece si dens ne apucam sa facem mousse-ul. Prima data hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Apoi batem frisca . Topim gelatina pe baie de aburi, adaugam in gelatina 1 lingura plina cu caramel. Restul de caramel si untul de arahide il punem peste frisca , apoi si gelatina. Amestecam cu mixerul la viteza mica doar pana se omogenizeaza.

3
Done

La sosul de caramel ramas adaugam alunele tocate marunt.
Blatul in taiem in 3. Punem un blat apoi jumatate din sosul caramel cu alune. Urmeaza jumatate din cantitatea de mousse. punem blatul urmator si procedam la fel. Ultimul este blatul. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 4 ore , de preferat peste noapte.
Apoi pregatim glazura : topim ciocolata in smantana pt frisca, la final adaugam mierea , daca dorin putem adauga si alune tocate marunt. Turnam usor peste tort lasand sa curga peste margini. Decoram cu ciocolata si alune. Enjoy !

Lucky Cake

Optari cu nuca insiropati
previous
Optari cu nuca insiropati
Spata de porc gatita lent la cuptor
next
Spata de porc gatita lent la cuptor
Optari cu nuca insiropati
previous
Optari cu nuca insiropati
Spata de porc gatita lent la cuptor
next
Spata de porc gatita lent la cuptor
guest
99 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Madalina
Madalina
03.04.2017 11:15

facut, tortul a iesit….n-a mai ramas nimic din el, bun, bun rau de tot.

Gabriela
Gabriela
10.04.2017 22:16

Va multumim pentru retete.As avea o rugaminte.Pentru ca situl dumneavoastra nu permite copy-paste ,noi va trebui sa printam aceasta reteta (nu toata lumea are printer)ori sa o scriem pe o hartie care o sa fie pusa intr-un sertar,ori in vreun caiet pierdut undeva,etc,cred ca intelegeti idea.Pentru mine si alte personae este mult mai usor sa o copiem in sistemul copy-paste ca apoi sa o pastrez intr-un folder unde am rapid acces. Ca sa scriu aceasta reteta si pe cea a sosului caramel imi ia ceva timp si de aceea renunt sa o mai scriu.Va rog sa nu ma interpretati gresit,eu… Citeste mai departe »

Adina
Adina
12.04.2017 21:30

Buna! Din pacate nu am tava de 20,doar de 24. Ai prea sa imi scrii ingriedentele pt o tava de 24? Iti multumesc anticipate!

Adriana
Adriana
23.05.2017 19:15

Apa fiarta si racita sau oparim ingredientele?

Adry
Adry
03.07.2017 15:04

Daca nu fac sos de caramel si pun conserva de lapte condensat caramel este ok?

Ioana
Ioana
20.07.2017 19:54

Mie nu mi s-a întărit sosul de caramel si tot ă curs dintre straturi.

Ema Bejinar
Ema Bejinar
18.04.2019 21:20
Reply to  Lucky Cake

Si mie mi-a curs sosul de caramel, si a mai si stat la frigider cu tot cu alune 20 min 😭 (asta dupa ce a stat mult si bine la temperatura camerei). Cald nu era. Dar de ce oare a curs? 😭

Dana
Dana
01.09.2017 08:28

Am facut tortul de 3 ori si a iesit fff bun. Ca o remarca pt forma de 24 nu este nevoie sa faceti o portie si jumatate la blat, este ok doar cantitatile din reteta pentru a obtine un blat de grosimea celui din reteta. Doar la caramel si mousse trebuiesc marite cantitatile. Mulțumesc pentru reteta!

Andreea
Andreea
19.09.2017 21:18

Buna,
M-am apucat sa fac tortul si nu inteleg un aspect la pasul 3: pregatim 2 portii de caramel si spui ca restul de caramel ramas se foloseste cu alunele tocate. Care este restul de caramel? Portia nr 2? 🙂

Multumesc frumos!
Sper sa vezi mesajul in timp util ca ca apuc sa termin tortul in noaptea asta :))

Florycel
Florycel
18.10.2017 13:03

Buna,am facut si eu tortul,a iesit bun. Doar ca mouss-ul s-a “taiat”,oare de ce??a trebuit sa o “repar”. Iar blatul a iesit cam micut(adica nu f inalt,abia l-am taiat ,sa imi iasa 3 parti. Oare de ce,ca totusi am respectat reteta?? Dar oricum,a fost super bun.

Florycel
Florycel
20.10.2017 12:40
Reply to  Lucky Cake

Multumesc mult pt raspuns. Cred ca gorma avea diametrul mai mare… iar ftisca pt mousse, am batut.o f tare. ???

Lore
Lore
28.10.2017 11:07

Alina am 2 intrebari:
1). Ouale se pun asa intregi, nu se bat albusurile?
2) Se fac 2 portii sos caramel si o portie se pune peste frisca impreuna cu untul de arahide si in cealalta portie se pun alunele?

Talida
Talida
06.01.2018 14:24

Am nevoie de o lămurire, te rog! Fac 2 portii de sos caramel- 200 gr merg la mousse, iar 500 la crema cu alune. Am inteles bine?

IURCU
IURCU
13.02.2018 19:03

Am facut acest tort si a iesit DIVIN. Multumesc.

Dana
Dana
15.02.2018 14:57

Buna ziua! Imi sp va rog daca la mousse-ul de caramel pot folosi frisca gen Hulala sau doar smantana pt frisca? Multumesc!

Gabriela Tapuc
Gabriela Tapuc
11.03.2018 12:22

Buna ziua. Daca vreau sa fac un tort dreptunghiular,ce cantitati sa folosec?

Gabriela Tapuc
Gabriela Tapuc
12.03.2018 20:35
Reply to  Lucky Cake

30×25 doar ca deasupra in loc de glazura as pune o vafa de zahar cu garda felina

Cionca Camelia
Cionca Camelia
12.03.2018 14:30

Cel mai bun tort Snikers încercat de mine….ever!!!!! Mulțumesc Alina…. Mai ales sosul caramel…. Numai asta îl prepar de ceva vreme…… . Îți mulțumesc ptr rețete…. Îmi ies întotdeauna!

Corina
Corina
27.03.2018 22:43

Buna seara, gelatina se fierbe pe baie de abur in apa in care s-a hidratat, sau se arunca apa?(nu stiu cum arata)

Corina
Corina
28.03.2018 06:38
Reply to  Lucky Cake

Dvs de care folositi, are vreo importanta?
Multumesc!

Mihaela
Mihaela
28.03.2018 09:20

Buna! Spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti, cum se numeste? Smantana pt frisca de care ai pus? Multumesc!

andreea
andreea
02.04.2018 13:09

buna ziua…pot pune frisca lichida meggle in loc de smantana pentru frisca , la tortul snickers?

multumesc

Irina
Irina
03.04.2018 13:11

MI NU NAAAT!! Ne-am bucurat de el si anul trecut, pentru Pastele de anul asta vom repeta 🙂 multumim!

Corina
Corina
09.04.2018 16:15

Din reteta de sos caramel afisata iese cantitatea de care avem nevoie la acest tort, respectiv 700g?
Multumesc!

Corina
Corina
09.04.2018 19:46
Reply to  Lucky Cake

Ok, multumesc mult, vreau sa-l fac pr sambata si vreau sa stiu exact!

Mihaela
Mihaela
11.04.2018 11:20

Buna, spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti? Multumesc

Mihaela
Mihaela
13.04.2018 08:42

Buna, tortul se asambleaza in tava detasabila in care am copt blatul? Multumesc

Mihaela
Mihaela
13.04.2018 23:51

Buna, spune.mi te rog de ce atunci cand am pus lingura de caramel in gelatina s.a intarit f tare?

Corina
Corina
15.04.2018 10:06

A iesit de vis!

Mihaela
Mihaela
15.04.2018 23:47

Ff bun tortul! Spune.mi te rog cum sa fac cu caramelul, cand il adaug in gelatina, ca nu se inchege. Il pun cald? Apoi cum il adaug in frisca rece? Multumesc.

Ioana
Ioana
29.06.2018 15:20

Foarte bine arată, felicitări! O sa il fac, maine!
Am doar alune prăjite si sărate, ar merge si asa combinația? Multumesc.

Daniela
Daniela
01.07.2018 19:13

Blatul il coacem o data? Sau impartim compozitia in 3 si il coacem de 3 ori? Multumesc!!!

Corina
Corina
20.07.2018 19:02

Glazura se face pe baie de aburi sau direct pe flacara? Mi mi se ingroasa f tare si nu mai este fluida!

Corina
Corina
28.07.2018 22:36
Reply to  Lucky Cake

Multumesc!
L-am facut de 3 ori, a iesit divin….dar partea asta cu glazura nu prea mi-a iesit!

Corina
Corina
30.08.2018 12:19

Moussul meu este f lichid?
Oare pr ca am pus gelatina calda?

bisous
bisous
13.11.2018 21:26
Reply to  Lucky Cake

Buna seara, pentru o tava de 26 cm ce cantitati sa folosesc?multumesc

manuela
manuela
27.11.2018 08:02

daca facem 2 porti de sos de caramel asta inseamna 800 gr frisca si cite 250 gr ptr o portie de sos ,adica zahar in total 500 gr zahar prtr caramel

Elena
Elena
24.12.2018 12:23
Reply to  Lucky Cake

Aveti idee dc nu mi se topeste bine zahărul? Se formeaza cv ca niste pietricele. Ce zahar ar trebui sa folosesc? Multumesc

Nicoleta
Nicoleta
30.01.2019 22:43

Delicios. L-am încercat.

Gabriela dascalu
Gabriela dascalu
20.03.2019 01:48

Bună! As putea sa acopăr tortul cu fondant în loc de glazura de ciocolata? Multumesc!

Gabriela dascalu
Gabriela dascalu
26.03.2019 20:58
Reply to  Lucky Cake

Bună!! Revin cu o întrebare, vreau sa îmbrac tortul în fondant și as vrea sa fie etajat, 2 blaturi cu diametrul de 23 și 18. Credeți că o să reziste fără sa se lase, menționez ca trebuie sa îl și transport.. Ce ma sfătuiți sa fac, mai multa gelatina, mai puțin caramel sa umplu baza cu alta crema🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Mulțumesc mult! 💐

Gabriela dascalu
Gabriela dascalu
26.03.2019 22:40
Reply to  Lucky Cake

Ok, mersi mult. Revin cu poza sâmbăta!

Liliana
Liliana
19.04.2019 16:37

Buna ziua! Daca pregatesc blatul si cremele de seara, pot sa asamblez tortul a doua zi? Multumesc!

Cristina
Cristina
20.04.2019 15:15

Buna ziua. Imi puteti spune va rog,la blat,apa se pune peste ingredientele blatului asa fierbinte sau se raceste? Imi este teama sa nu se coaguleze ouale.

Ramona
Ramona
27.08.2019 19:39

Vreau sa fac portie dubla. Cat ar trebui sa aiba forma rotunda? Dar cea dreptunghiulara?
Multumesc!😊

Andreea
Andreea
13.09.2019 01:22

Intrebare ,intrebatoare sunt in afara tari si nu gasesc Santana pentru frisca pot folosi “double cream “? Multumesc frumos toate retetele tale sunt minunate mereu imi incet invitati 🎂

Elena
Elena
24.09.2019 19:14

Buna seara ,va rog spuneti-mi ce greutate are tortul ?

Ana
Ana
23.11.2019 07:03

Sunteți cele mai bune la bucătarit !🌷🌹🌺🌼

Itina
Itina
29.11.2019 01:52

Il voi incerca la ziua mea curind!Am scris fix o ora receta. 🙂 Noapte buna!

Aneta
Aneta
23.12.2019 13:51

Cum repar va rog mouss-ul de caramel ca s-a tăiat,presupun ca l-am mixat prea mult

Gabriela
Gabriela
12.01.2020 23:14

Buna seara de ce mie mousul mi-a ieșit deschis la culoare ?

Georgiana
Georgiana
02.04.2020 16:57

Buna Alina, de ce nu mai merge sa maresc sau sa scad cantitatea sus la -/+!Sper ca m-ai înțeles ce vreau sa spun🙈😘!

Elena
Elena
16.04.2020 19:53

Bună! Mulțumim pentru rețetă! Cred că ar trebui explicată puțin mai bine, nu sunt aranjate bine ideile, a trebuit să citesc de câteva ori până să mă lămuresc cum e cu cantitatea caramelului.

Adelina
Adelina
18.04.2020 18:26

Mousse-ul a iesit moale si cand le-am pus au curs rau de tot si mousse-ul si caramelul..de ce oare ? 🙁 ca am urmat instructiunile intocmai

Adelina
Adelina
20.04.2020 21:05
Reply to  Lucky Cake

Da, am luat gelatina foi si am facut exact cum e scris in reteta. Dar la gust a fost super bun. Ma gandesc data viitoare daca las mousse-ul putin la frigider sa se intareasca si sa ansamblez tortul dupa ? Ca sa nu se mai scurga

Ioana
Ioana
28.05.2020 06:15
Reply to  Lucky Cake

mie mi s-a taiat mousse-ul si am facut altul. nu stiam de ce, credeam ca poate de la gelatina, dar si al doilea s-a taiat putin, inainte sa pun gelatina si am observat de ce…cand am adaugat untul de arahide. am folosit unul crunchy, nu fin. Se pare ca textura untului crunchy taie mousse-ul.

Ana
Ana
09.05.2020 17:36

Buna! Iti multumesc pt aceast tort minunaaat! Am facut aceasta reteta de f mult ori si a iesit nemaipomenit, am cules laudele tuturor 😁 as avea o sugestie: acum ceva timp funtiona ajustarea cantitatilor din bara de sus dar de ceva vreme nu mai functioneaza. Crezi ca se poate rezolva aceasta problema? Am gasit-o extrem de utila pt retete tale si mi-ar placea sa ne putem bucura din nou de ea.
Mii de multumiri inca o data! 😊

99
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x