2 0
Tort Snickers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Blat umed de cacao Dark
175 gr faina
175 ml apa fiarta
75 grame cacao
275 grame zahar
2 buc oua
75 ml ulei
175 ml iaurt cremos
5 gr praf de copt
4 gr bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Mousse de caramel cu unt de arahide
200 gr sos caramel
400 gr smantana pt frisca
60 grame unt de arahide
10 gr gelatina
40 gr ( optional) zahar pudra
Glazura ciocolata
150 gr Glazura ciocolata ciocolata cu continut ridicat de cacao
100 ml smantana pt frisca
1 lingurita miere
caramel cu alune
500 gr sos caramel
100 gr alune prajite si nesarate

Tort Snickers

  • 3 h
  • Pentru 16
  • Medie

Ingrediente

  • Blat umed de cacao Dark

  • Mousse de caramel cu unt de arahide

  • Glazura ciocolata

  • caramel cu alune

Distribuie

Tort Snickers

Acum nu suntem la cura, nu numaram caloriile , ci pur si simplu servim o felie de tort. Blat umed dark de cacao, mousse de caramel si unt de arahide, sos caramel. Combinatia este una deosebit de buna 😉

Sos caramel, reteta aici : https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/

 

(Visited 42,186 times, 4 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare blat umed Dark

Blatul de tort este de preferat sa il faceti cu o seara inainte. Am folosit o tava cu diametrul de 20 cm. Prima data punem apa la fiert. Pentru amestecat vom folosi doar telul. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Apoi intr-un vas punem ouale, adaugam zaharul, un praf de sare, amestecam energic. Punem uleiul, apoi iaurtul, apa fiarta. Amestecam din nou. La final ingredientele uscate amestecate: faina, cacao, praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam doar pana se omogenizeaza.
In tava punem la baza hartie de copt, pe margini ungem cu putin unt. Turnam amestecul in tava, uniform peste tot si il dam la cuptor. Il vom lasa intre 45-55 minute, pana trece testul scobitorii.

2
Gata

Mousse de caramel si unt de arahide

Pregatim 2 portii de sos caramel dupa reteta postata mai sus. Il lasam 1 ora la racit. Apoi cand este rece si dens ne apucam sa facem mousse-ul. Prima data hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Apoi batem frisca . Topim gelatina pe baie de aburi, adaugam in gelatina 1 lingura plina cu caramel. Restul de caramel si untul de arahide il punem peste frisca , apoi si gelatina. Amestecam cu mixerul la viteza mica doar pana se omogenizeaza.

3
Gata

La sosul de caramel ramas adaugam alunele tocate marunt.
Blatul in taiem in 3. Punem un blat apoi jumatate din sosul caramel cu alune. Urmeaza jumatate din cantitatea de mousse. punem blatul urmator si procedam la fel. Ultimul este blatul. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 4 ore , de preferat peste noapte.
Apoi pregatim glazura : topim ciocolata in smantana pt frisca, la final adaugam mierea , daca dorin putem adauga si alune tocate marunt. Turnam usor peste tort lasand sa curga peste margini. Decoram cu ciocolata si alune. Enjoy !

Lucky Cake

Optari cu nuca insiropati
anterioară
Optari cu nuca insiropati
Spata de porc gatita lent la cuptor
următoare
Spata de porc gatita lent la cuptor
Optari cu nuca insiropati
anterioară
Optari cu nuca insiropati
Spata de porc gatita lent la cuptor
următoare
Spata de porc gatita lent la cuptor

65
Lasa-ne un mesaj

avatar
30 Comment threads
35 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
manuelabisousLucky CakeCorinaDaniela Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Madalina
Vizitator
Madalina

facut, tortul a iesit….n-a mai ramas nimic din el, bun, bun rau de tot.

Lucky Cake
Vizitator

Madalina ma bucur mult de tot !

Gabriela
Vizitator
Gabriela

Va multumim pentru retete.As avea o rugaminte.Pentru ca situl dumneavoastra nu permite copy-paste ,noi va trebui sa printam aceasta reteta (nu toata lumea are printer)ori sa o scriem pe o hartie care o sa fie pusa intr-un sertar,ori in vreun caiet pierdut undeva,etc,cred ca intelegeti idea.Pentru mine si alte personae este mult mai usor sa o copiem in sistemul copy-paste ca apoi sa o pastrez intr-un folder unde am rapid acces. Ca sa scriu aceasta reteta si pe cea a sosului caramel imi ia ceva timp si de aceea renunt sa o mai scriu.Va rog sa nu ma interpretati gresit,eu… Citeste mai departe »

Lucky Cake
Vizitator

Buna Gabriela, nu se poate copia continutul deoarece este o masura de protectie impotriva furtului de retete si imagini, aveti optiunea sa marcati pagina cu sosul de caramel ca si favorita , si o veti regasi in bara de meniu. Mai mult, ma puteti urmari pe Facebook/ Instagram/ Pinterest unde gasiti de asemenea retetele. Cat despre denumirea Blatului umed “dark” considerati ca l-am numit “lica” . Retetele sunt in romana, acesta pur si simplu este un nume. Va multumesc pentru acest mesaj si va doresc o zi buna

Adina
Vizitator
Adina

Buna! Din pacate nu am tava de 20,doar de 24. Ai prea sa imi scrii ingriedentele pt o tava de 24? Iti multumesc anticipate!

Lucky Cake
Vizitator

Pentru o tava de 24 cm trebuie 1 data si jumatate din reteta scrisa

Adriana
Vizitator
Adriana

Apa fiarta si racita sau oparim ingredientele?

Lucky Cake
Vizitator

Apa fiarta , fierbinte

Adry
Vizitator
Adry

Daca nu fac sos de caramel si pun conserva de lapte condensat caramel este ok?

Lucky Cake
Vizitator

eu nu am incercat, insa cred ca ar fi ok

Ioana
Vizitator
Ioana

Mie nu mi s-a întărit sosul de caramel si tot ă curs dintre straturi.

Lucky Cake
Vizitator

Sosul caramel se pune dupa ce e rece, cand deja are consistenta vascoasa

Dana
Vizitator
Dana

Am facut tortul de 3 ori si a iesit fff bun. Ca o remarca pt forma de 24 nu este nevoie sa faceti o portie si jumatate la blat, este ok doar cantitatile din reteta pentru a obtine un blat de grosimea celui din reteta. Doar la caramel si mousse trebuiesc marite cantitatile. Mulțumesc pentru reteta!

Andreea
Vizitator
Andreea

Buna,
M-am apucat sa fac tortul si nu inteleg un aspect la pasul 3: pregatim 2 portii de caramel si spui ca restul de caramel ramas se foloseste cu alunele tocate. Care este restul de caramel? Portia nr 2? 🙂

Multumesc frumos!
Sper sa vezi mesajul in timp util ca ca apuc sa termin tortul in noaptea asta :))

Lucky Cake
Vizitator

trebuie sa faci portie dubla de sos caramel

Florycel
Vizitator
Florycel

Buna,am facut si eu tortul,a iesit bun. Doar ca mouss-ul s-a “taiat”,oare de ce??a trebuit sa o “repar”. Iar blatul a iesit cam micut(adica nu f inalt,abia l-am taiat ,sa imi iasa 3 parti. Oare de ce,ca totusi am respectat reteta?? Dar oricum,a fost super bun.

Lucky Cake
Vizitator

Oare forma folosita nu a fost prea mare ? se poate sa va fie mai usor cu un feliator . Pentru ca mousse-ul sa nu se taie, frisca nu trebuie batuta foarte teapana, si caramelul sa fie la temperatura camerei, nu cald.

Florycel
Vizitator
Florycel

Multumesc mult pt raspuns. Cred ca gorma avea diametrul mai mare… iar ftisca pt mousse, am batut.o f tare. ???

Lore
Vizitator
Lore

Alina am 2 intrebari:
1). Ouale se pun asa intregi, nu se bat albusurile?
2) Se fac 2 portii sos caramel si o portie se pune peste frisca impreuna cu untul de arahide si in cealalta portie se pun alunele?

Talida
Vizitator
Talida

Am nevoie de o lămurire, te rog! Fac 2 portii de sos caramel- 200 gr merg la mousse, iar 500 la crema cu alune. Am inteles bine?

Lucky Cake
Vizitator

Exact , la ingredientele moussu-ului si a cremei de alune e trecuta exact cantitatea

IURCU
Vizitator
IURCU

Am facut acest tort si a iesit DIVIN. Multumesc.

Dana
Vizitator
Dana

Buna ziua! Imi sp va rog daca la mousse-ul de caramel pot folosi frisca gen Hulala sau doar smantana pt frisca? Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Frisca vegetala se poate folosi insa sa nu fie indulcita, mousse va iesi prea dulce.

Gabriela Tapuc
Vizitator
Gabriela Tapuc

Buna ziua. Daca vreau sa fac un tort dreptunghiular,ce cantitati sa folosec?

Lucky Cake
Vizitator

Depinde de dimensiunea tavii

Gabriela Tapuc
Vizitator
Gabriela Tapuc

30×25 doar ca deasupra in loc de glazura as pune o vafa de zahar cu garda felina

Lucky Cake
Vizitator

In mod normal 1 data si jumatate din cantitatea initiala ar fi de ajuns

Cionca Camelia
Vizitator
Cionca Camelia

Cel mai bun tort Snikers încercat de mine….ever!!!!! Mulțumesc Alina…. Mai ales sosul caramel…. Numai asta îl prepar de ceva vreme…… . Îți mulțumesc ptr rețete…. Îmi ies întotdeauna!

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur Camelia! cu mare drag :*

Corina
Vizitator
Corina

Buna seara, gelatina se fierbe pe baie de abur in apa in care s-a hidratat, sau se arunca apa?(nu stiu cum arata)

Lucky Cake
Vizitator

Gelatina este de 2 feluri : granule , care se hidrateaza si absoarbe apa, apoi se topeste pe baie de aburi
Si cea foi, care se hidrateaza in apa , apoi se stoarce usor de apa si se topeste la fel.
In general sunt intructiuni pe verso pachetului

Corina
Vizitator
Corina

Dvs de care folositi, are vreo importanta?
Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Eu folosesc foi, mi se pare mai usor de lucrat cu ea ^_^

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna! Spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti, cum se numeste? Smantana pt frisca de care ai pus? Multumesc!

andreea
Vizitator
andreea

buna ziua…pot pune frisca lichida meggle in loc de smantana pentru frisca , la tortul snickers?

multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Buna, nu se poate deoarece frisca MEGGLE, ci doar naturala

Irina
Vizitator
Irina

MI NU NAAAT!! Ne-am bucurat de el si anul trecut, pentru Pastele de anul asta vom repeta 🙂 multumim!

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur tare mult !

Corina
Vizitator
Corina

Din reteta de sos caramel afisata iese cantitatea de care avem nevoie la acest tort, respectiv 700g?
Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

In descrierea retetei am specificat ca e nevoie de 2 portii sos caramel 🙂

Corina
Vizitator
Corina

Ok, multumesc mult, vreau sa-l fac pr sambata si vreau sa stiu exact!

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna, spune.mi te rog ce unt de arahide folosesti? Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Nu am o marca preferata, insa e bun cel fin , nu cu bucati in el

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna, tortul se asambleaza in tava detasabila in care am copt blatul? Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Da, sau dava aveti un inel reglabil mai inalt

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna, spune.mi te rog de ce atunci cand am pus lingura de caramel in gelatina s.a intarit f tare?

Lucky Cake
Vizitator

asta se intampla doar daca sosul caramel este rece sau de la frigider

Corina
Vizitator
Corina

A iesit de vis!

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur Corina !

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Ff bun tortul! Spune.mi te rog cum sa fac cu caramelul, cand il adaug in gelatina, ca nu se inchege. Il pun cald? Apoi cum il adaug in frisca rece? Multumesc.

Ioana
Vizitator
Ioana

Foarte bine arată, felicitări! O sa il fac, maine!
Am doar alune prăjite si sărate, ar merge si asa combinația? Multumesc.

Lucky Cake
Vizitator

Merge si cu alune usor sarate 🙂

Daniela
Vizitator
Daniela

Blatul il coacem o data? Sau impartim compozitia in 3 si il coacem de 3 ori? Multumesc!!!

Lucky Cake
Vizitator

Eu l-am copt tot odata 🙂

Corina
Vizitator
Corina

Glazura se face pe baie de aburi sau direct pe flacara? Mi mi se ingroasa f tare si nu mai este fluida!

Lucky Cake
Vizitator

Poate fi datorita ciocolatei sau a focului prea tare. Incercati pe baie de aburi, eu o fac la foc mic, sau daca e nevoie mai adaugati 20 ml smantan pentru frisca

Corina
Vizitator
Corina

Multumesc!
L-am facut de 3 ori, a iesit divin….dar partea asta cu glazura nu prea mi-a iesit!

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur Corina, parte cu glazura e usoara daca folosesti o ciocolata de calitate, iar daca e prea vascoasa mai adaugi putina smantana pentru frisca

Corina
Vizitator
Corina

Moussul meu este f lichid?
Oare pr ca am pus gelatina calda?

manuela
Vizitator
manuela

daca facem 2 porti de sos de caramel asta inseamna 800 gr frisca si cite 250 gr ptr o portie de sos ,adica zahar in total 500 gr zahar prtr caramel