Ingredients
-
Foaie rulada
-
8 linguri pline zahar
-
80 grame unt
-
8 bucati oua
-
6 linguri pline faina
-
6 linguri pline cacao
-
un praf de sare
-
Crema stracciatella
-
400 ml lapte condensat indulcit
-
100 grame ciocolata neagra
-
400 ml smantana pt frisca
-
400 ml crema de branza
-
10 grame gelatina
-
Crema visine
-
400 grame visine
-
200 ml apa
-
60 grame zahar
-
20 grame amidon
Prajitura Amelie
Prajitura fina, blat de cacao , crema stracciatella si visine dulci acrisoare. O combinatie perfecta pentru mine <3
Se poate face si sub forma de tort, cei mici si cei mari vor fi incantati de gust .
Steps
1
Done
|
Preparare foaie ruladaPreincalzim cuptorul si topim untul. |
2
Done
|
Crema de visineEu am folosit visine congelate. Le-am pus intr-o cratita mica, am daugat apa si zaharul. Din momentul in care au inceput sa fiarba le-am mai lasat 5 minute la foc mediu. Apoi amidonul l-am amestecat cu 2 linguri apa rece si l-am turnat peste visine. Amestecam viguros cu telul pana se ingroasa. Apoi o lasam sa se raceasca. |
3
Done
|
Crema stacciatellaNeaparat folosim lapte condensat indulcit, este mai gros decat cel neindulcit si are textura mierii. |
4
Done
|
Asamblare prajituraFoile de rulada le taiem in 2 . Asa vor rezulta 4 jumatati de foi de rulada. Peste prima foaie punem 1/3 din crema de visine, apoi 1/3 din crema straciatella. Continuam la fel pana ajungem la ultima foaie. Deasupra punem crema ramasa, apoi o dam la rece pentru 2 ore. La final razuim ciocolata . Enjoy ! |
Buna dimineața! Ce dimensiune de tava rotunda îmi puteți recomanda? Îmi doresc sa fac tort… 22 sau 24 este ok? Se poate îmbracă acest tort în fondant sau foiile sunt mult prea subțiri?
In forma de 24, recomand acest tort sa fie imbracat intr-o crema mai usoara