1 0
Prajitura Amelie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Foaie rulada
8 linguri pline zahar
80 grame unt
8 bucati oua
6 linguri pline faina
6 linguri pline cacao
un praf de sare
Crema stracciatella
400 ml lapte condensat indulcit
100 grame ciocolata neagra
400 ml smantana pt frisca
400 ml crema de branza
10 grame gelatina
Crema visine
400 grame visine
200 ml apa
60 grame zahar
20 grame amidon

Prajitura Amelie

  • 1 h 30 min
  • Serves 16
  • Easy

Ingredients

  • Foaie rulada

  • Crema stracciatella

  • Crema visine

Share

Prajitura Amelie

Prajitura fina, blat de cacao , crema stracciatella si visine dulci acrisoare. O combinatie perfecta pentru mine <3

Se poate face si sub forma de tort, cei mici si cei mari  vor fi incantati de gust .

Steps

1
Done

Preparare foaie rulada

Preincalzim cuptorul si topim untul.
Din cantitatile date se coc 2 foi de rulada. Daca aveti cuptor ce coace 2 tavi o data , faceti toata compozitia. Daca nu , impartiti in 2 toate cantitatile date si faceti pe rand cate o foaie rulada.
Incepem prin a mixa ouala cu zaharul si praful de sare, cam 10 minute la vitea mare. Dupa ce terminam ele trebuie sa fie pufoase si cu vlomul triplat. Adaugam faina cu cacaua cernute si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Luam o lingura din compozitie si o amestecam cu untul topit si racit la temperatura camerei. Apoi adaugam untul peste compozitie. La fel amestecam de jos in sus cu o spatula.
In tava de la cuptor punem hartie de copt si intindem compozitia cat e tava ade mare. Coacem 10 minute la 175 grade. Scoatem foia din cuptor si o lasam sa se raceasca
Procedam la fel si cu a 2-a.

2
Done

Crema de visine

Eu am folosit visine congelate. Le-am pus intr-o cratita mica, am daugat apa si zaharul. Din momentul in care au inceput sa fiarba le-am mai lasat 5 minute la foc mediu. Apoi amidonul l-am amestecat cu 2 linguri apa rece si l-am turnat peste visine. Amestecam viguros cu telul pana se ingroasa. Apoi o lasam sa se raceasca.

3
Done

Crema stacciatella

Neaparat folosim lapte condensat indulcit, este mai gros decat cel neindulcit si are textura mierii.
Cand crema si blatul sunt reci, putem sa pregatim crema.
Punem gelatina la hidratat in apa rece. ( eu folosesc foi de gelatina, daca folositi granule, tot 10 grame si o hidratati in 50 ml apa rece) Apoi incalzim la 40 grade cateva linguri de lapte condensat si adaugam gelatina, amestecam pana se dizolva. Apoi o putem amesteca cu restul de lapte condensat. Batem frisca rece, pana se intareste aproape de tot. Apoi adaugam crema de branza si o mixam usor pana se omogenizeaza.
La final adaugam laptele condensat si ciocolata taiata bucati mici. Amestecam usor cu telul pana se omogenizeaza. Crema trebuie sa fie aerata si pufoasa, daca este usor moale o dam la rece 10-15 minute.

4
Done

Asamblare prajitura

Foile de rulada le taiem in 2 . Asa vor rezulta 4 jumatati de foi de rulada. Peste prima foaie punem 1/3 din crema de visine, apoi 1/3 din crema straciatella. Continuam la fel pana ajungem la ultima foaie. Deasupra punem crema ramasa, apoi o dam la rece pentru 2 ore. La final razuim ciocolata . Enjoy !

Lucky Cake

Prajitura Noisette
previous
Prajitura Noisette
Piept de pui umplut cu sunca si cascaval
next
Piept de pui umplut cu sunca si cascaval
Prajitura Noisette
previous
Prajitura Noisette
Piept de pui umplut cu sunca si cascaval
next
Piept de pui umplut cu sunca si cascaval
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Radu Nicoleta

Buna dimineața! Ce dimensiune de tava rotunda îmi puteți recomanda? Îmi doresc sa fac tort… 22 sau 24 este ok? Se poate îmbracă acest tort în fondant sau foiile sunt mult prea subțiri?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here