Ingredients
-
Aluat fraged placinta
-
350 grame faina
-
150 ml apa calda
-
25 grame drojdie proaspata
-
80 ml ulei de masline
-
50 ml vin alb
-
5 grame sare
-
1 bucata ou
-
160 grame ton in conserva
-
250 ml sos de rosii
-
1 bucata ceapa rosie
-
1/2 bucata ardei gras
-
50 grame porumb
-
30 ml ulei
-
1 lingurita amestec ierburi italienesti
Placinta cu ton si porumb
Va spun ca e wow ! prima data cand am facut aceasta reteta am ramas placut surprinsa. Aluatul e fraged, iar umplutura aromata si suculenta. Reteta e primita de la o prietena din Spania, si am vrut sa o impart cu voi. Multumesc Andrea !
Steps
1
Done
|
Umplutura tonPrima data taiem ceapa marunt, apoi o calim in ulei pana devine sticloasa, adaugam sare. Apoi ardeiul, mai lasam 2-3 minute la foc mediu. Adaugam sosul de rosii , amestecul de ierburi. |
2
Done
|
Preparare aluatIn apa calda adaugam drojdia. Intr-un vas incapator, punem faina, sarea, uleiul, vinul si apa cu drojdia. |
Buna! Te rog sa.mi spui ce pot sa pun in loc de vin. Mulțumesc
Poti pune 1 lingurita otet de mere
Buna.Nu inteleg la aluat ai scris:1 bucata umplutura cu ton ou.Te rog frumos poti sa-mi spui despre ce e vorba.Ma gindesc ca o fi de la umplutura dar cit e o bucata?Multumesc anticipat
Liliana, s-a preluat gresit de mai jos “umplutura ton” de fapt e un ou
Buna! Ce contin ierburile italienesti?
Oregano, busuioc, maghiran, pastrunjel, si uneori rozmarin sau salvie
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru ca ne impartasesti aceste retete! A iesit delicioasa reteta si cred ca este cel mai bun si fraged aluat incercat de mine. O zi minunata!
Ma bucur mult ca v-a placut 🙂
In loc de drojdie proaspăta, pot sa folosesc drojdie uscata? Cata și cum?
Buna se poate inlocui 7 gr drojdie uscata = 25 gr drojdie uscata
Am făcut-o azi pentru a doua oară, îmi place foarte mult. Mulțumim de rețetă!