Ingredients
-
400 gr Ficatei pui
-
1 buc ceapa mare
-
200 gr crema de branzaPhiladelphia, Exquisa, Goldessa
-
40 gr unt
-
60 ml ulei de masline
-
1 lingurita cognac ( optional)
-
1/3 lingurita cimbru
-
100 gr untura/ unt topit
-
sare/piper
Pate de pui
Facut in casa dupa o reteta extrem de simpla si delicioasa. Are un gust fin si cu siguranta va fi printre retetele preferate 🙂
Steps
1
Done
|
Incepem prin a taia ceapa solzisori. Apoi punem intr-o tigaie 20 gr unt impreuna cu 30 ml ulei de masline. Adaugam ceapa si un praf de sare. Lasam la foc moderat pana ce devine moale si se rumeneste usor. Apoi o punem pe o farfurie si o lasam la o parte. |
2
Done
|
Urmeaza sa prajim in acelasi mod si ficateii , dar mai intai ii curatam bine . Punem in tigaia care am rumenit 20 gr unt impreuna cu 30 ml ulei de masline si ficatei, ii prajim , atentie sa nu ii uscam prea tare, si la final asezonam cu sare si piper, turnam peste ei si lingurita de cognac si oprim focul . II lasam sa se raceasca. |
3
Done
|
Acum avem nevoie de un robot de bucatarie, sau un blender, unde vom pune ficateii , ceapa, cimbru si crema de branza. Mixam totul pana devine pasta. Gustam si daca e nevoie mai adaugam sare sau piper. La final topim untul sau untura si o turnam peste, astfel incat sa sigilam pateul. Pastram max 3 zile la frigider. Se poate pastra foarte bine in congelator, intr-un recipient inchis ermetic. Enjoy ! |