1 0
Galuste cu caise

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
16 bucati caise
500 grame branza de vaci
50 grame + extra pentru caise zahar
2 bucati oua
180-200 grame faina
50 grame unt
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
250 grame pesmet
150 grame zahar

Galuste cu caise

  • 35 minute
  • Pentru 8
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Galuste cu caise

Wow, ce bunatate ! am descoperit recent aceasta reteta , calatorind prin Austria.  Aluatul din branza e moale si pufos, caisele sunt dulci -acrisoare, parfurmate. Am mancat 2 bucati pe nerasuflate, sunt delicioase .

(Visited 2,551 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare galuste caise

Prima data pregatim pesmetul : il punem intr-o tigaie antiaderenta si il prajim la foc mediu pana capata o culoare rumena. Dupa ce oprim focul, adaugam 150 gr zahar, amestecam bine de tot.
Spalam si scoatem samburii din caise. In fiecare caisa, punem putin zahar ( nu folosim din cele 50 grame ), cam 1/3 dintr-o lingurita.
Apoi pregatim aluatul. Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul apoi adaugam ouale. Urmeaza branza, sarea si vanilia. La final faina. Framantam usor, cu maine pudrate in faina, pana devine un aluat moale insa nelipicios. Nu adaugati mai multa faina , deoarece atunci aluatul va fi prea tare dupa fiert. Lucram pe masa pudrata cu faina, la fel si mainile.
Dam aluatului forma cilindrica apoi impartim aluatul in 2. Fiecare jumatate in 8 bucati egale.

2
Gata

Punem o oala cu apa la fiert, apa trebuie sa aiba o inaltime de 10 cm. Aluatul il intindem cu mana in forma de cerc, luam caisa si o punem in mijloc. Invelim caisa in aluat, bine peste tot.
Cand apa fierbe adaugam cate 5-6 galuste la fiert. Acestea sunt fierte cand se ridica la suprafata. Verificati cu o paleta sa nu se prinda de fundul vasului. Cand le scoatem din apa ( cu o spumiera) le punem direct in pesmet.
Le tavalim prin pesmet , apoi le punem intr-un vas. Repetam operatiunea pana cand sunt fierte toate. La final presaram peste ele pesmetul ramas.
Le servim la temperatura camerei. Enjoy !

Lucky Cake

Brownie caramel
anterioară
Brownie caramel
croissante
următoare
Croissante
Brownie caramel
anterioară
Brownie caramel
croissante
următoare
Croissante

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky Cakeanisoara Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
anisoara
Vizitator
anisoara

Si branza cand o punem caci n-ati specificat?

Lucky Cake
Vizitator

Aluatul de face cu branza, se adauga la inceput 🙂