0 0
Croissante sarate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat
425 grame faina
200 ml lapte
20 grame drojdie proaspata
40 ml ulei
25 grame unt
30 grame albusuri
3 lingurite zahar
8 grame sare
100 grame pt uns unt
Umplutura
100 grame branza telemea
Decor
1 buc galbenus de ou
1 lingura lapte

Croissante sarate

  • 2 h
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Aluat

  • Umplutura

  • Decor

Share

Croissante sarate

Sunt minunate ! Aluatul este unul cu gust de unt , pufos si moale, iar umplutura putin sarata merge de minune. Desigur se pot face si in variante dulce, insa acum am preferat sa le fac sarate. Cu siguranta vor deveni preferatele voastre 🙂

Steps

1
Done

Preparare aluat

Laptele il incalzim, drojdia o amestecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele cald. Lasam 10 minute pana se activeaza drojdia. Intre timp cantarim si restul ingredientelor. Uleiul si untul ( cele 25 grame) le punem la incalzit pana se topeste untul.
In vas punem toate ingredientele cu exceptia untului de 100 grame. Peste ele turnam laptele cu drojdia. Adaugam uleiul cu untul topit si framantam cam 10 minute, pana aluatul devine neted.
Untul cu care vom unge foile trebuie sa fie moale, la temperatura camerei.
Nu lasam aluatul la dospit ci il impatim in 8 bucati egale. Fiecare bucata o vom intinde cu un diametru de 25 cm .
Fiecare disc de aluat se unge cu o pensula cu unt, apoi se suprapun una peste alta. Ultima bucata nu o vom unge.
Acum intindem aluatul rotund pana ajunge la o grosime de 4-5 mm ( un jumatate de cm ), nu mai mult deoarece atunci vor fi prea groase.
Vom imparti aluatul in 12 triunghiuri egale. In fiecare triunghi punem 1 lingutita cu varf de branza telemea razuita. Rulam aluatul si le punem la dospit pentru o ora, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim cu un servet curat. Preincalzim cuptorul la 180 grade . Batem galbenusul usor cu laptele, apoi ungem crosissantele cu galbenus. Le dam la cuptor pentru 30 minute sau pana ce se rumesc frumos deasupra. Se servesc la temperatura camerei. Enjoy !

Lucky Cake

Salata de ciuperci
previous
Salata de ciuperci
waffles reteta usoara
next
Waffles reteta usoara
Salata de ciuperci
previous
Salata de ciuperci
waffles reteta usoara
next
Waffles reteta usoara
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ancuta

Ati mentionat in lista ingredientelor pentru aluat “30 g albusuri”, dar in descrierea facut ulterior, nu ati specificat cand si cum se adauga acestea in compozitie (???!).