Ingredients
-
10 buc oua
-
1 lingurita otet de mere / vin alb
-
optional 1 lingurita rasa curcuma
-
2 kg ceapa, folosim doar coji de ceapa
-
1 litru apa
-
pentru luciu ulei
-
Oua rosii , cum le vopsim natural
Stiu ca acum pe piata se gasesc tot felul de vopsele in culori care de care mai atragatore, insa cand vine vorba de oua rosii, sunt mai conservatoare. De la bunica am invatat sa folosesc tehnica ciorapului, si tot de la ea am invatat sa le vopsesc cu coji de ceapa rosie. Anul acesta le-am facut de un rosu aprins, simple, exact asa cum imi plac mie, pentru o culoare mai puternica un ingredient surpriza 🙂
Pe pagina de facebook va invit la o provocare 😉 https://www.facebook.com/luckycake.ro/photos/a.231921243635514.1073741827.231435670350738/560472310780404/?type=3&theater
Steps
1
Done
|
Preparare oua rosiiPrima data curatam ceapa de frunzele uscate, acestea le vom folosi. Eu le adun din timp , si le patrez in camara. Spalam rapid cojile. Intr-o oala nu foarte mare , cam de 20 cm diametru, punem cojile, apoi apa si otetul. Punem si curcuma. Le lasam la inmuiat timp de 2-3 ore. Amestecam ocazional. Ouale le scoatem din frigider. Punem cojile de ceapa la fiert, punem si ouale cu grija sa nu le spargem. Apa trebuie sa acopere complet ouale. Daca e nevoie mai completam cu putina apa. Lasam sa fiarba la foc mic , cam 30 minute. Asa nu se vor sparge ouale. |