4 1
Crema de vanilie, crema patissiere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 ml lapte 3,5 grasime
25 gr amidon
50 gr zahar
1/2 buc pastaie vanilie
2 buc galbenusuri
25 gr unt

Nutritional information

Crema de vanilie, crema patissiere

  • 15 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

Crema de vanilie, crema patissiere

Crema de vanilie sau creme patissiere – dupa denumirea frantuzeasca, este atat de versatila in bucatarie. O data ce o stim prepara, o putem folosi la numeroase praparate: eclere, choux, prajituri, cremes.

Steps

1
Done

Preparare crema vanilie

Laptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.

2
Done

Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru diverse preparate.

Lucky Cake

Oua rosii , cum le vopsim natural
previous
Oua rosii , cum le vopsim natural
Choux a la creme si crema de vanilie
next
Choux a la creme si crema de vanilie
Oua rosii , cum le vopsim natural
previous
Oua rosii , cum le vopsim natural
Choux a la creme si crema de vanilie
next
Choux a la creme si crema de vanilie
Subscribe
Notificare despre
guest
8 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Gina

Buna.de unde pot cumpara pastaia de vanilie?ms

cici

buna. cat timp pot pastra aceasta crema in congelator?

Simona

Pot sa pun faina in loc de amidon?

Junghiatu Gabriela

Pentru prăjitură îmi ajunge 2 porții de cremă?? Adică “reglez” nr de porții din descriere și apoi mai “bat” cu 150 gr unt?? Mulțumesc