Un desert extrem de bun , super usor de facut ! Cand am musafiri , nu imi place sa stau mult in bucatarie, iar aceasta negresa se face repede , iar invitatii vor fi multumiti !
Vara va recomand sa o serviti cu o cupa de inghetata de vanilie si fructe rosii 😉
Ingrediente negresa (tava de 20*20cm):
- 215 gr ciocolata de buna calitate
115 gr unt
3 oua
80 gr faina
2 lg cacao
155 grame zahar
120 gr nuci prajite usor si tocate - 50 gr ciocolata alba taiata bucati
un praf de sare
Topim ciocolata + unt , o lasam sa se raceasca usor. Adaugam zaharul, mixam , apoi pe rand cate un ou. La final adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare.
Amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza. Adaugam nucile si ciocolata alba, amestecam usor . Coacem la 180 grade timp de 30 minute, depinde de cuptor. In mijloc trebuie sa fie usor mai moale si ciocolatoasa , daca o coacem prea mult va fi un precum un pandispan cu ciocolata . Enjoy !
Buna dimineata..am facut crema carame…dar am o nelamurire las sa se raceasca bine si apoi incorporez untul.sau las doar un pic si il incorporez.multumesc
La care reteta va referiti ?
Bună Alina,nu are glazura prăjitură ăsta,în foto ,văd ceva deasupra…..!?
Nu are glazura, doar nuci si ciocolata alba
Praf de copt nu se pune?
La negresa/brownie nu se foloseste praf de copt