Acesti melci cu nuca sunt minunat de gustosi ! si aluatul este moale si pufos. Combinatia de martipan cu nuca mi se pare una extrem de reusita. Nu sunt greu de facut ci sunt greu de tinut pe farfurie š .
Ingrediente Ā 10 -12 buc:
Aluat melc cu nuca:
500 gr faina
40 gr drojdie proaspata
315 ml lapte
60 ml ulei
un praf de sare
115 gr zahar
Umplutura:
150 gr nuca
50 gr masa martipan
30 gr gris
3 linguri lapte
zahar dupa gust ( eu am pus 4 linguri pline)
Glazura :
2 linguri zeama de lamaie
3- 4 linguri pline zahar pudra
Laptele cald il amestecam cu drojdia si o lasam deoparte 10 minute. Intre timp pregatim celelalte ingrediente si le punem intr-un castron incapator. Turnam peste si laptele cu drojdia apoi framantam Ā bine pana obtinem un aluat fin si moale. Il acoperim si il punem intr-un loc calduros timp de 30 minute.
Pana aluatul nostru creste , pregatim umplutura. In robotul de bucatarie punem toate ingredientele si mixam pana devine precum o pasta.
Cand au trecut cele 30 minute , pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il intindem cu un facalet intr-un dreptunghi cu o grosime de 1/2 cm . Peste punem umplutura si rulam cu grija. Ā Taiem felii groase de 2 cm si le asezam pe o tava tapetate cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade si le coacem cam 10-12 minute. Cand sunt gata le lasam putin sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de lamaie. Enjoy!