0 0
Macarons cu caramel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Macarons cu caramel

Distribuie

Multe incercari si teste pentru a reusi sa ajung la aceasta reteta :), cam o saptamana am tot experimentat pana am inteles cum e cu temperatura, timpul in care se odihnesc,etc, dar a meritat efortul . Va las reteta si cateva trucuri care mi-au usurat munca :

125 gr faina migdale
125 gr zahar pudra
90 gr albus la temp camerei
110 gr zahar tos
3 linguri apa
Colorant (optional)
45 gr albus le amestecam cu faina si zaharul pudra cernute prin sita ,pana devin o pasta , acum adaugam colorantul.
Zaharul tos il amestecam cu apa si il punem pe foc pana fierbe si se transforma in sirop, masurat ar tebui sa aiba 110 grade Celsius. 45 gr albus le batem cu mixerul pana devin o spuma lejera cam -2 minute apoi adaugam siropul fierbinte si mixam in continuare pana merengul devine lucios si dens . Inca 3 – 4 minute. Peste pasta din faina de migdale adaugam albusurile batute si amestecam cu miscari circulare 50 -60 de miscari , ne asiguram ca amestecam tot, si de pe fundul vasului. Transferam aluatul intr-un pos cu dui cu varf rotund. Punem pe o tava tapetata cu hartie de copt , aluatul sub forma de cercuri de 3 cm diametru . Eu am avut nevoie de 2 tavi , trebuie lasat distanta intre macarons deoarece se latesc. Ridicam tava la 10 cm deasupra mesei de lucru si o lasam sa cada. Repetam de 3 ori, pt a iesi aerul afara. Apoi le lasam sa stea minim 60 min inainte de a fi bagate la cuptor. Daca folosim colorant gel nu mai mult de 1 varf de lingurita, deaorece contine prea multa apa. Daca e nevoie se pot lasa la uscat si 2 ore. Cuptorul il preincalzim la 120- 130 grade si apoi dam cate o tava la cuptor timp de 20 min. Dupa 20 min eu am crescut temp la 130 – 140 grade pt 3-4 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot . Eu am folosit migdale crude pe care le-am macinat cu rasnita pana s-au transformat in faina de migdale. Temp si timpul de coacere difera in functie cuptor , mie mi-au trebuit 2 incercari pt a vedea temperatura optima. Pt umplutura am folosit  sos caramel si Nutella pe o bucata si cu o alta bucata am apasat usor . Sper sa reusiti din prima , daca nu mai incercati , temperatura si timpul de coacere difera foarte mult de la un cuptor la altul. Eu am cuptor electric si am folosit caldura de sus si jos fara ventilatie.

(Visited 1,580 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Cheesecake cu dovleac
următoare
Tarta rustica cu spanac si pui
anterioară
Cheesecake cu dovleac
următoare
Tarta rustica cu spanac si pui

1
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Viorica Preda Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Viorica Preda
Vizitator

Am incercat si eu odata .Dar le-am copt pe foaie de silicon si au ramas putin umede .nu am termometru .dar stiu sa iau proba la siropul de zahar .merge asa ?