5 0
Prajitura Ana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Blat nuca
5 albusuri
125 grame zahar
150 grame nuca macinata
50 grame faina
un praf de sare
Crema lamaie
5 galbenusuri
135 grame zahar
750 ml lapte
60 grame amidon
40 ml suc lamaie
1 lingurita plina coaja de lamaie razuita
200 grame unt
300 grame visine congelate
30 grame zahar
Topping
200 ml smantana pt frisca
25 grame zahar pudra

Prajitura Ana

  • 1 h 15 min
  • Pentru 24
  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Prajitura Ana

O combinatie inedita, insa extrem de delicioasa. Blat dacquoise cu nuca, crema fina de lamaie, visine dulci -acrisoare si frisca naturala. Este o prajitura extrem de fresh.

Cu siguranta va fi indragita si de voi, merita sa o incercati cat mai curand ^_^

(Visited 51,885 times, 2 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare blat

Prima data batem albusurile pana cand incep sa capete volum. Adaugam zaharul in 3 etape, mixand pana cand bezeaua este ferma si lucioasa.
Nuca macinata o amestecam cu faina si o adaugam peste bezea, amestecand cu paleta cu miscari usoare de jos in sus. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Luam tava de la cuptor ( 44 cm /38 cm) si punem hartie de copt. Apoi intindem aluatul cat mai egal peste tot. Il dam la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca complet.

2
Gata

Crema de lamaie

Galbenusurile le amestecam cu telul cu 50 grame zahar. Laptele rece, impreuna cu zaharul ramas, coaja de lamaie, amidonul le punem pe foc.
Amestecam cu telul pana se infierbanta laptele insa nu atinge punctul de fierbere, si il turnam peste galbenusuri. Apoi turnam din nou in vasul in care am incalzit laptele. Punem pe foc mediu pana incepe sa se ingroase precum o budinca. Adaugam cate putin si zeama de lamaie. Cand crema ajunge la consistenta dorita o luam de pe foc. Pentru a nu face crusta, punem direct peste crema o folie alimentara.
Folositi coaja de la o lamaie bio. Cititi cu atentie , unele lamai au coaja tratata si nu este recomandata consumului.
Crema o lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Intre timp punem visinele pe foc, adaugam zaharul si lasam sa fiarba cateva clocote, apoi le punem intr-o strecuratoare sa se scurga zeama.
Untul trebuie sa fie moale la temperatura camerei. Cand si crema de lamaie este la aceeasi temperatura, putem mixa untul pana devine spumos, apoi adaugam crema in trei etape. La final eu folosesc mixerul vertical pentru a o face perfect fina.

3
Gata

Asamblare prajitura

Blatul de nuca il impartim in doua jumatati mai mici. Peste o jumatate punem crema, apoi jumatate din visine ( eu am pus jumatate de visina).
Continuam cu al doilea blat, crema si visine. Dam la rece pana batem frisca. Pentru a face frisca, smantana trebuie sa fie rece. Incepem sa mixam, la jumatate adaugam zaharul praf si continuam sa mixam pana e ferma. O intindem peste prajitura si presaram nucata tocata grosier. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Fursecuri cu nuca si ciocolata
următoare
Lipie Naan
anterioară
Fursecuri cu nuca si ciocolata
următoare
Lipie Naan

9
Lasa-ne un mesaj

avatar
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Otiliaclaudia nitulescuDianaLucky Cakeoana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
oana
Vizitator
oana

Cu ce as putea inlocui visinele sau ar fi ok si fara ele?

Diana
Vizitator
Diana

Buna ziua! Ce mărime ati folosit la tava?

Diana
Vizitator
Diana

Am văzut acum in descrierea rețetei! 😊

claudia nitulescu
Vizitator
claudia nitulescu

Buna ! Nu am inteles la crema de vanilie , unde scrie puneti focul pe foc , este vorba de visine sa le punem pe foc cu zaharul ?

claudia nitulescu
Vizitator
claudia nitulescu

AM VRUT SA SCRIU VISINE , DAR CRED CA TASTATURA IMI FACE FESTE , IMI CER SCUZE !

Otilia
Vizitator
Otilia

Am facut si eu prajituradar am redus laptele mi se pare cam mult