Prajitura Ana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat nuca
5 albusuri
125 grame zahar
150 grame nuca macinata
50 grame faina
un praf de sare
Crema lamaie
5 galbenusuri
135 grame zahar
750 ml lapte
60 grame amidon
40 ml suc lamaie
1 lingurita plina coaja de lamaie razuita
200 grame unt
300 grame visine congelate
30 grame zahar
Topping
200 ml smantana pt frisca
25 grame zahar pudra

Prajitura Ana

  • 1 h 15 min
  • Serves 24
  • Medium

Ingredients

Share

Prajitura Ana

O combinatie inedita, insa extrem de delicioasa. Blat dacquoise cu nuca, crema fina de lamaie, visine dulci -acrisoare si frisca naturala. Este o prajitura extrem de fresh.

Cu siguranta va fi indragita si de voi, merita sa o incercati cat mai curand ^_^

Steps

1
Done

Preparare blat

Prima data batem albusurile pana cand incep sa capete volum. Adaugam zaharul in 3 etape, mixand pana cand bezeaua este ferma si lucioasa.
Nuca macinata o amestecam cu faina si o adaugam peste bezea, amestecand cu paleta cu miscari usoare de jos in sus. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Luam tava de la cuptor ( 44 cm /38 cm) si punem hartie de copt. Apoi intindem aluatul cat mai egal peste tot. Il dam la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca complet.

2
Done

Crema de lamaie

Galbenusurile le amestecam cu telul cu 50 grame zahar. Laptele rece, impreuna cu zaharul ramas, coaja de lamaie, amidonul le punem pe foc.
Amestecam cu telul pana se infierbanta laptele insa nu atinge punctul de fierbere, si il turnam peste galbenusuri. Apoi turnam din nou in vasul in care am incalzit laptele. Punem pe foc mediu pana incepe sa se ingroase precum o budinca. Adaugam cate putin si zeama de lamaie. Cand crema ajunge la consistenta dorita o luam de pe foc. Pentru a nu face crusta, punem direct peste crema o folie alimentara.
Folositi coaja de la o lamaie bio. Cititi cu atentie , unele lamai au coaja tratata si nu este recomandata consumului.
Crema o lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Intre timp punem visinele pe foc, adaugam zaharul si lasam sa fiarba cateva clocote, apoi le punem intr-o strecuratoare sa se scurga zeama.
Untul trebuie sa fie moale la temperatura camerei. Cand si crema de lamaie este la aceeasi temperatura, putem mixa untul pana devine spumos, apoi adaugam crema in trei etape. La final eu folosesc mixerul vertical pentru a o face perfect fina.

3
Done

Asamblare prajitura

Blatul de nuca il impartim in doua jumatati mai mici. Peste o jumatate punem crema, apoi jumatate din visine ( eu am pus jumatate de visina).
Continuam cu al doilea blat, crema si visine. Dam la rece pana batem frisca. Pentru a face frisca, smantana trebuie sa fie rece. Incepem sa mixam, la jumatate adaugam zaharul praf si continuam sa mixam pana e ferma. O intindem peste prajitura si presaram nucata tocata grosier. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Fursecuri cu nuca si ciocolata
next
Lipie Naan
previous
Fursecuri cu nuca si ciocolata
next
Lipie Naan
Subscribe
Notificare despre
guest
20 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
oana

Cu ce as putea inlocui visinele sau ar fi ok si fara ele?

Diana

Buna ziua! Ce mărime ati folosit la tava?

Diana

Am văzut acum in descrierea rețetei! ?

claudia nitulescu

Buna ! Nu am inteles la crema de vanilie , unde scrie puneti focul pe foc , este vorba de visine sa le punem pe foc cu zaharul ?

claudia nitulescu

AM VRUT SA SCRIU VISINE , DAR CRED CA TASTATURA IMI FACE FESTE , IMI CER SCUZE !

Otilia

Am facut si eu prajituradar am redus laptele mi se pare cam mult

Adi

Buna, pot inlocui nuca cu migdale ?

Iuliana

E minunată

Maria ilban

Nu are nimic Daca odata ce am pus sucul de lămâie crema a devenit mai lichida și nu sa mai îngroșat la loc? O sa se întărească odată cu răcirea suficient ?
Multumesc pentru răspuns

Raluca

Azi am făcut aceasta prăjitura super apetisanta!
Din pacate untul fiind moale, la temperatura camerei, a imnuiat foarte tare crema, asa ca am lăsat o în frigider pt câteva ore sa o pot manevra, altfel curgea de pe blat,iar frișca (200ml cât scrie în rețetă) a fost foarte putina, doar un strat de 2mm cred.. Abia am întins-o peste crema.. ?
Deci nu mi a ieșit perfect, dar combinatia este super!

Marina

Buna. Daca asamblez prăjitura cat timp se poate tine la frigider înainte de a fi consumata? Ma gandesc la frisca sa nu se lase.
Mulțumesc

Nataly

Bună. Amidonul poate fi înlocuit cu faina?

Angela

Am facut o? Foarte gustoasa!