0 0
Tort Red Velvet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Blat Red Velvet
2 oua
200 grame faina
220 gr chefir
280 grame zahar
120 grame unt
o lingurita rasa cu cacao
o lingurita otet de mere/ otet de vin alb
6 grame bicarbonat de sodiu
un praf de sare
colorant rosu
Crema de branza cu ciocolata alba
500 grame crema de branza
200 grame ciocolata alba
50 grame unt
1/2 lingurita extract vanilie
2 lingurite zeama lamaie

Tort Red Velvet

  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Tort Red Velvet

De mult era pe lista mea acest tort. Foarte usor de facut, si foarte gustos. Baza acestui tort este simpla, blat si crema alternate in straturi. Insa blatul este foarte gustos, iar crema il completeaza perfect. Eu am ales sa raman pe varianta clasica,  cateva fructe rosii in crema cred ca i-ar da un plus de savore. Insa si asa a fost un succes printre cei ce l-au gustat.

(Visited 4,823 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare blat

Eu am facut ambele variante. Am copt blatul tot odata si apoi in 3 tavi, fiecare blat individual. Coacerea fiecarui blat individual are rezultate mai bune, insa e nevoie de 3 tavi rotunde de 18 cm.
Timpii de coacere difera, daca faceti un singur blat, coaceti la 180 grade timp de aprox 60 minute sau pana trece testul scobitorii.
Daca faceti blaturi individuale, coaceti la 180 grade pentru 30- 35 minute.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Prima data spumam untul cu zaharul. Apoi adaugam cate un ou pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao, un praf de sare , jumatate din chefir, mixam , apoi restul de chefir si otetul. La urma colorantul, cantitatea acestuia depinde de calitatea lui, recomand gel sau pudra.
Tavile de copt le tapetam cu hartie de copt, apoi turnam aluatul roata pe margini, nu doar pe mijloc, pentru a creste uniform.
Coacem in cuptorul preincalzit, precum am descris mai sus. Dupa ce e copt, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute in forma, apoi il punem pe un gratar pana e rece complet.

2
Gata

Preparare crema de branza

Eu folosesc crema de branza Philadelphia, pt acest tort va recomand aceasta crema de branza.
Scoatem crema de branza la temperatura camerei, la fel si untul. Topim ciocolata alba pe baie de aburi, apoi asteptam sa se raceasca la temperatura ambientala. Intr-un bol punem crema de branza, extractul de vanilie si incepem sa mixam pana devine aerata. Nu dureaza mult 1-2 minute.
Apoi adaugam ciocolata topita si mixam pana se omogenizeaza. La final untul moale, in 3 etape, mixand dupa fiecare adaugare. La final daca crema este usor moale o putem da la frigider 20 minute. La mine nu a fost cazul asa ca am trecut direct la asamblarea tortului.

3
Gata

Asamblare

Feliem blatul in 3 felii egale. Pe un suport de tort punem primul blat apoi un strat de crema de aprox 1 cm. Daca doriti sa adaugati fructe, se poate. Ar merge bine cu zmeura, coacaze rosii, rodie. Apoi continuam la fel cu blaturile ramase. Cu crema ramasa vom orna tortul pe exterior. Ornatul a fost foarte simplu de data aceasta, m-am ajutat de o spatula mica, voi puteti sa il decorati dupa imaginatia voastra. Il dam la rece 20 minute, apoi il decoram cu rozmarin proaspat, rosie si cateva felii de lime.

Lucky Cake

anterioară
Lipie Naan
tort dobos
următoare
Tort Dobos
anterioară
Lipie Naan
tort dobos
următoare
Tort Dobos

6
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nataliaLucky CakeMadalinaCorina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Corina
Vizitator
Corina

Buna Alina, cantitatile de sus sunt inteleg pt un blat gros care poate fi taiat in 3!?

Madalina
Vizitator
Madalina

Buna si Crăciun fericit! Pt o forma de 26 o data si jumatate la ingrediente nu ? Mulțumesc frumos!

natalia
Vizitator
natalia

Alina spune-mi te rog ce crema de brinza folosesti? philadelfia e ok? multumesc