O reteta simpla de fursecuri fragede si gustoase. Am preparat rapid aluatul apoi l-am dat o ora la frigider. Cand am inceput decuparea formelor a inceput distractia 🙂 , avand ajutor in bucatarie e muuuult mai usor – baietelul meu harnicut, el le-a decupat pe toate , foarte atent si grijuliu. Asa ca pregatirea acestor fursecuri e proiect de familie 😉
Ingrediente( o portie mare ):
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
200 gr unt
100 gr zahar
2 oua
1 lingurita rom
un praf de sare
150 gr ciocolata
50 ml lapte
100 gr migdale
100 gr stafide
Cernem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, praful de copt, ouale, sarea si romul si framantam cu mana rapid pana ce obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie transparenta si il dam o ora la rece. Suprafata de lucru o pudram cu faina si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 3 -4 mm, apoi o decupam cu forme de fursecuri. Fursecurile le punem in tava peste hartia de copt. Preincalzim cuptorul la 18o grade si le coacem pana devin rumene pe margini , cam 8 – 10 minute. Ciocolata si laptele le punem intr-un vas pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata si are consistenta unei budinci, daca mai e nevoie mai adaugam o lingura de lapte. O luam de pe baia de aburi si adaugam migdalele si stafidele taiate bucatele. Cand fursecurile s-au racit punem deasupra o jumatate de lingurita de ciocolata cu migdale si lasam sa se intareasca ciocolata( de preferabil peste noapte) . Se pot pastra cateva zile intr-un loc racoros intr-o cutie cu capac. Enjoy!