0 0
Rosii uscate, in ulei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rosii uscate, in ulei

Share

Anul acesta am in gradina rosii din soiul San Marzano, care sunt potrivite pentru sos de rosii, ketchup, si desigur pentru rosii uscate. De obicei de usuca la soare , 2- 3 zile, dar fiindca vremea e rece si ploioasa iar rosiile coapte, le-am facut la cuptor. Au iesit grozave ! Dureaza mult uscarea lor dar cuptorul face aproape toata treaba 😉 .

Ingrediente:

4 kg rosii ( soi cat mai carnos)

sare de mare

ulei de masline

oregano uscat

Spalam rosiile, apoi le taiem in jumatate,   apoi scoatem miezul cu samburii, le asezam in tava pe hartie cerata ,(mie mi-au iesit 4 tavi, am pus cate 2 tavi o data ) presaram sare peste ele si le coacem cam 5 ore la 95 grade celsius .Le punem in borcane sterilizate, adaugam oregano  uscat si apoi le umplem cu ulei de masline. Cu o lingurita le apasam pentru a iesi tot aerul . Punem capacul si le punem in cuptor intr-o tava cu apa de 2 cm, iar sub borcane punem un prosop de bucatatrie si le lasam la 120 grade timp de 30 minute.Apoi le depozitam  in camara intr-un loc intunecos si racoros.

(Visited 573 times, 1 visits today)

Lucky Cake

previous
Paste cu creveti, ardei iute si pangrattato
next
Fursecuri cu migdale si ciocolata
previous
Paste cu creveti, ardei iute si pangrattato
next
Fursecuri cu migdale si ciocolata
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Gina Bradea
27.08.2014 10:50

Te sfatuiesc sa le sterilizezi cateva minute, altfel te vei trezi ca fermenteaza. Eu am patit-o si e tare pacat de atata munca ;(

Lucky Cake
27.08.2014 11:08

Da asa e , sterilizarea le v a mentine mai mult , asa voi face 🙂

Loredana Aliss Iuşan
10.06.2015 12:05

la ce le folosesti?

Luckycake
10.06.2015 16:20

Loredana Aliss Iuşan le folosesc pentru focaccia, paste, sandwich, le folosesc precum maslinele 🙂

trackback

[…] Sursa. […]

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x