Aceasta este o reteta de post,dar tare aromata, eu o pregatesc de fiecare data in timpul postului.O putem manca acasa dar si pune la pachet la munca , merita incercata 🙂
Ingrediente:
1 conserva naut
o mana de coriandru proaspat (daca nu gasim, punem coriandru macinat -o lingurita )
o mana patrunjel verde tocat
2 catei usturoi
2 linguri faina
1/3 ardei iute (sau dupa preferinta)
zeama de la o jumatate de lime
un praf de chimen macinat
1/3 lingurita praf de copt
sare
piper
Scurgem apa de pe naut, se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza pana rezulta o pasta.Din pasta rezultata se formeaza niste chiftele si se preseaza  usor sa stea inchegate.Se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc bine.Le scoatem si le punem pe un prosop de bucatarie din hartie si lasam sa se scurga excesul de ulei.
Pentru asamblare avem nevoie de o pita (sau o chifla), salata verde , rosii,castraveti murati ,branza tofu sau ceva place!
Enjoy!