0 0
Tort cifra cu crema de lamaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Foi cu miere
125 grame zahar
250 grame faina
50 grame miere
65 grame unt
1 bucata ou
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema de lamaie
500 ml lapte
50 grame amidon
100 grame zahar
4 galbenusuri
1 lingurita extract vanilie
50 grame unt
1 lingurita coaja de lamaie razuita
30 ml zeama de lamaie
200 ml smantana pt frisca
20 grame zahar pudra

Tort cifra cu crema de lamaie

  • 1h 25 min
  • Pentru 12
  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Tort cifra cu crema de lamaie

In tendinte anul acesta, tortul cifra este foarte versatil. Se poate adapta orice crema, blatul poate fi modelat (decupat) cu usurinta si este foarte estetic. Eu am ales foi cu miere si o crema aerata si pufoasa cu lamaie. Decorul este alcatuit din fructe, flori comestibile si bezele. De preferat sa fie facut cu o zi inainte, foile se inmoaie de la crema.

(Visited 3,741 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare foi

Toate ingredientele cu exceptia fainii, la temperatura camerei, se amesteca intr-un vas , apoi se pun pe foc. Se lasa la foc mediu spre tare, amestecand cu telul pana devine o crema aramie, atentie sa nu se arda.
Apoi o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Cand crema s-a racit adaugam faina si amestecam cu mana pana rezulta un aluat moale insa nelipicios. Daca este prea tare , se poate adauga 1-2 linguri de lapte. Impartim aluatul in 2.
Eu intind fiecare foaie pe o bucata de hartie de copt, presarata cu faina. Intindem foaia cat mai subtire ea va creste la copt. O decupam cu o forma facuta din hartie de copt, carton. Apoi o transferam cu tot cu hartia de copt pe dosul tavii si o coacem pana e rumena pe margini ( intre 8-10 minute) .
La fel procedam si cu cealalta bucata.
Le lasam la o parte pana preparam crema.

2
Gata

Crema de lamaie

Laptele il amestecam cu 50 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Adaugam vanilia si coaja de lamaie. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.

Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel, la final adaugam zeama de lamaie ( daca va place puteti pune mai multa zeama de lamaie insa max 50 ml ). Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam untul si mixam 2-3 minute. Acoperim crema cu folie alimentara, adica punem folia direct peste crema, pentru a preveni formarea crustei, o lasam pana se raceste de tot.
Apoi mixam crema cam 2-3 minute pana devine pufoasa si omogena.
Separata batem frisca cu zaharul pudra pana acesta se intareste insa nu de tot, atentie nu o mixati mai mult decat trebuie, altfel o puteti transforma in unt.
Punem frisca peste crema de vanilie si o amestecam usor cu spatula, in 2 transe apoi mixam totul 30 secunde.
La final trebuie sa avem o crema fina, aerata si pufoasa. Cu aceasta crema ornam blatul de tort. Decoram torul cu fructe proaspete, bezele si flori naturale.
Se serveste de la frigider duoa ce a stat la rece peste noapte, acoperit. Enjoy !

Lucky Cake

Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
anterioară
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
următoare
Tiramisu
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
anterioară
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
următoare
Tiramisu

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky CakeCristina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Cristina
Vizitator
Cristina

Ce duza ati folosit? Multumesc