Ingredients
-
1 buc dovlecel
-
un praf de sare
-
1 lingura sos soia
-
1 lingura + extra pentru tigaie grill ulei masline
-
sos de lamaie cu usturoi
-
1 jumatate lamaie
-
1 catel usturoi
-
1 lingurita otet balsamic
-
50 ml ulei masline
-
1 lingura patrunjel proaspat tocat
-
dupa gust sare/piper
Dovlecei la gratar cu sos de usturoi si lamaie
De cum apar dovleceii in gradina pregatesc aceasta reteta. In 15 minute aveti o ganitura usoara si delicioasa, merge perfect cu peste , pui sau chiar simpla cu putina branza feta.
Steps
1
Done
|
Preparare dovleceiDovlecelul il spalam bine, trebuie sa fie cat mai proaspat si crud, nu mai mare de 25 cm lungime. Il taiem in felii subtiri de 3 mm. Pe tocator asezam feliile una langa alta. Le presaram cu sare si le lasam asa 15 minute. Apoi cu un servetel stergem excesul de apa. Le punem intr-un castron, punem uleiul de masline si sosul soia. |
2
Done
|
Sos de lamaie si usturoiUsturoiul se razuie , se adauga zeama de la lamaie si toate celelalte ingrediente . Se amesteca usor si se toarna peste dovlecei. Deasupra presaram branza feta . Se serveste cald. Enjoy ! |