0 0
Tort cu mousse de caramel si pere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Tort cu mousse de caramel si pere

  • Medium

Ingredients

Share

Un tort usor si gustos perfect pentru un inceput de toamna calduros. Caramelul imi place la nebunie, il pregatesc in casa, nu il mai cumpar de mult. Reteta o gasiti aici . Am facut acest tort cu blat din piscoturi , este mult mai rapid si pe o vreme asa frumoasa nu vrei sa stai toata ziua in bucatarie.

Ingrediente: ( tava rotunda cu inel detasabil 20 cm)

200 gr piscoturi

1 cana cafea cu lapte

Mousse de caramel:

500 ml smantana pt  frisca

8 foi gelatina( 1 pachet si jumatate granule gelatina)

1 portie sos caramel 

4 pere

3 linguri zahar

o lingura zeama de lamaie

Ganache de ciocolata:

200 ml smantana pt frisca

220 gr ciocolata

1 lingura miere

Banuti de ciocolata

Krantz sau alune tocate marunt

Prima data facem caramelul , daca avem caramel gata facut il putem folosi. Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj : 3 foi gelatina le punem separat intr-un vas pentru pere.Pregatim cafeaua . Perele le curatam si le taiem bucati, le punem intr-o craticioara mica cu 2 linguri zahar, 2 linguri apa si o lingura de zeama de lamaie, la fiert.Cand incep sa fiarba si zaharul e dizolvat le dam la o parte, adaugam cele 3 foi de gelatina si amestecam bine pana la incoporare. Jumatate din piscoturi le inmuiem de jumatate in cafea si le asezam pe fundul formei. Frisca o batem bine, cu 4 linguri de zahar sau mai multe, daca va place mai dulce. Caramelul trebuie sa il incalzim si sa il amestecam cu gelatina pana aceasta se topeste, atentie sa nu fiarba. Caramelul il lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi il turnam cu grija peste frisca si amestecam usor cu o spatula pana la incorporare.Cam o jumatate de cana din mousse-ul de caramel il pastram pentru ornat. Jumatate din amestec il turnam peste piscoturi, apoi punem restul de piscoturi date prin cafea, peste ele perele si la urma restul de frisca cu caramel. Dam la rece minim 2 ore, pana se intareste. Mousse-ul de caramel ramas il punem intr-un pos si pe o hartie cerata facem acele ornemente de pe tort.Le dam la rece.

Pt ganache punem frisca pe foc, cand e pe punctul de fierbere o dam la o parte si adaugam ciocolata bucatele. Cu un tel amestecam bine pana se topeste toata.La final adaugam o lingura de miere pentru luciu. O lasam la rece o jumatate de ora, pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Acum putem orna tortul cu ganache-ul de ciocolata, cu ajutorul unei spatule. Cel mai usor e sa puneti tava de la cuptor , apoi grilajul peste iar deasupra tortul, deoarece ciocolata poate sa curga , si sa nu murdariti toata bucataria :). La final decoram cu alunele tocate, daca dorim sa facem dungile pe lateral, exista o spatula speciala,dar  se pot face si cu o furculita mica. Deasupra punem formele din mousse , in mijlocul lor banutii de ciocolata . Il dam la frigider macar o ora apoi il putem servi 🙂

 

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Chec marmorat cu Nutella
Bagheta cu unt aromat
next
Bagheta cu unt aromat
previous
Chec marmorat cu Nutella
Bagheta cu unt aromat
next
Bagheta cu unt aromat
Subscribe
Notificare despre
guest
10 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments