0 0
Cremes cu foi de casa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Crema de vanilie
1 litru lapte
4 buc galbenusuri
200 grame zahar
100 grame amidon
1 lingurita extract vanilie
200 ml smantana pt frisca

Cremes cu foi de casa

  • 2 h 25 minute
  • Pentru 14
  • Medie

Ingrediente

  • Crema de vanilie

Distribuie

Cremes cu foi de casa

E atat de bun incat toata lumea cere 2 portii 😉 Foile facute in casa , crema de vanilie din oua, fac diferenta. E o reteta ce merita salvata si incercata.

Pentru reteta foile apasati pe linkul urmator : https://luckycake.ro/retete/haiose/

(Visited 10,892 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare Cremes

Pentru foile facute in casa am folosit reteta de la aluatul de haiose , doar ca am folosit jumatate de portie. De regula eu fac portia intrega, apoi o impart in jumatate si le congelez. Cand vreau sa le folosesc le las peste noapte in frigider la decongelat.
Procedam la fel , intindem aluatul sub forma dreptunghiulara, cu o grosime de 0.5 cm , taiem marginile si coacem in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 20 minute. Aluatul se va desface in straturi. Il lasam sa se raceasca complet.
Pana aluatul se coace noi facem crema:
Laptele rece il amestecam cu extractul de vanilie, amidonul si jumatate din zahar. Le punem la foc, amestecam des. Galbenusurile le batem cu telul impreuna cu restul de zahar pana se deschid la culoare. Cand laptele aproape atinge punctul de fierbere il luam si il tuirnam in fir subtire peste galbenusuri.
Turnam tot amestecul din nou in oala in care am incalzit laptele si o punem din nou pe foc. Focul trebuie sa fie moderat. Amestecam constant in crema pana devine groasa precum o budinca. O dam la o parte si o lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce crema de vanilie e complet rece , ne apucam si batem frisca. Apoi mixam bine crema de vanilie pana devine cremoasa. Adaugam si frisca si mixam inca 30 secunde. Daca nu s-a incorporat bine frisca, continuam sa amestecam cu o spatula.
Crema trebuie sa fie aerata si consistenta. Folositi o frisca de calitate si rezultatul va fi peste asteptari.

2
Gata

Asamblare cremes

Foile le sectionam in 2 , peste o parte punem crema, o nivelam frumos , apoi punem cealalata foaie. Acoperim usor cu o folie alimentara si o dam la rece minim 4 ore. Inainte de servire se poate pudra cu zahar pudra. Enjoy !

Lucky Cake

Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
anterioară
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
desert cu mousse de iaurt si capsuni
următoare
Desert cu mousse de iaurt si capsuni
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
anterioară
Aripioare in sos soia si cartofi noi la cuptor
desert cu mousse de iaurt si capsuni
următoare
Desert cu mousse de iaurt si capsuni

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre