Ingredients
-
Aluat cozonac
-
-
500 grame faina
-
4 buc galbenusuri
-
100 grame zahar
-
90 grame unt
-
15 ml ulei
-
30 grame drojdie proaspata
-
250 ml lapte
-
4 grame sare
-
1 lingurita extract vanilie
-
2 lingurite coaja razuita de lamaie
-
1 lingurita coaja razuita de portocale
-
10 ml rom
-
-
Umplutura nuca
-
-
2 buc albus de ou
-
150 grame nuca
-
100 grame zahar
-
50 grame stafide
-
-
Pentru uns
-
1 bucata galbenus
Cozonac reteta traditionala
In spatele unui cozonac se afla multa stiinta 😀 Chiar asa e ! Faina sa fie una de calitate, temperatura ingredientelor, si cate inca…astea pentru un cozonac pufos insa moale , bine crescut si cu umplutura din belsug 🙂 Mai jos in reteta veti gasiti cantitatile si pasii exacti pentru o frumusete de cozonac !
Steps
1
Done
|
Preparare aluat Cozonacul iese pufos si nu se rupe daca e framantat cat trebuie , lasat la dospit cat e nevoie, iar cantitatile ingredientelor trebuie respectate. |
2
Done
|
Preparare umplutura |
3
Done
|
Preparare cozonacDupa ce a crescut frumos, aluatul il rasturnam cu grija pe o suprafta unsa cu ulei. Il impartim in 2. Eu fiecare bucata o intind uniform cu mana, o puteti face si cu un facalet daca doriti. Grosime unei foi sa fie aproape 1 cm. Fiecare bucata se presara cu nuca, apoi se ruleaza. Se impletesc cele 2 bucati, apoi se pun intr-o tava de cozonac, de 32 cm lungime, tepetata cu hartie de copt. |
Buna ziua!
Sunt incantata de aceasta reteta de cozonac si vreau sa va intreb daca timpii de coacere si gradele sunt pt cuptor electric sau pe gaz. Eu am cuptor pe gaz care coace foarte bine.
Eu folosesc cuptor pe curent, insa fiecare isi cunoaste cuptorul, ii coaceti la fel ca inainte
Daca am o tava de 35 cm , pot folosi aceleasi cantitati?
Da 🙂
Se poate face si cu mac? Cum se face umplutura la mac?
Sigur ca se poate, aici o gasesti https://luckycake.ro/retete/cozonac-pufos/
Bună, super rețeta as putea pune drojdie uscata și cita, mulțumesc frumos și sărbători fericite
25 g drojdie proaspata = 7 g drojdie uscata