2 0
Tort musuroi de cartita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat cacao
150 grame faina
25 grame cacao
2 oua
100 grame zahar
75 ml ulei
150 ml lapte
5 gr praf de copt
2,5 grame bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema mascarpone
250 grame mascarpone
300 ml smantana pt frisca
100 125 grame zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingura zeama lamaie
50 grame ciocolata cu lapte
3 banane
50 grame zmeura

Tort musuroi de cartita

  • 1h
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Share

Tort musuroi de cartita

Un tort minunat, foarte gustos si usor de facut. Blat moale si pufos de cacao, crema mascarpone si banane proaspete…mmmm

Cei mai incantati au fost copiii , dar nici cei mari nu s-au dat la o parte 😛

Steps

1
Done

Preparare blat

Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Cacaua se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga 50 ml lapte fierbinte, amestecam bine cu un tel. Adaugam ouale , amestecam bine. Apoi laptele, uleiul, sarea, iar la final faina amestecata cu agentii de crestere. Amestecam doar pana se omogenizeaza, nu se mixeaza ! Coacem blatul intr-o forma de 20 cm , cam 30-35 minute. Facem testul scobitorii, apoi blatul in lasam pana se raceste complet.

2
Done

Preparare crema

Smantana pentru frisca cat si branza mascarpone trebuie se fie reci, de la frigider.
Prima data mixam frisca cu zaharul , cand incepe sa se intareasca pe jumatate adaugam vanilia si zeama de lamaie , mai mixam doar pana ce se omogenizeaza.
Este important sa nu mixam de tot frisca deoarece urmeaza sa adaugam si branza mascarpone si trebuie mixat din nou. Asadar daca mixati frisca prea tare, dupa ce adaugati crema mascarpone si mixati pana se amesteca, este foarte probabil sa se taie.
La final trebuie sa aveti o crema fina si pufoasa. Mai adaugam ciocolata taiata fin si amestecam de 2 ori cu o spatula.

3
Done

Asamblare tort

Acum vom decupa blatul de cacao, lasand marginile intacte, vom scoate miezul. Peste blat vom pune bananele taiate pe jumatate si deasupra zmeura. Apoi punem crema si ii dam o forma de cupola, netezint lateralele. Deasupra punem restul de blat sfarmat.
Il dam la rece 2 ore , apoi se poate servi . Enjoy !

Lucky Cake

previous
Pulled pork burger
Cozonac reteta traditionala
next
Cozonac reteta traditionala
previous
Pulled pork burger
Cozonac reteta traditionala
next
Cozonac reteta traditionala
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ionela

Reteta rapida ! Blat gustos si pufos.
Mi-a placut foarte mult si am salvat reteta sa o pot folosi si pentru alte prajituri.

Ioana

Am încercat reteta. Blatul a iesit pufos, gustos, bine crescut. O reteta de nota 10.
Este mult mai bine sa incercam sa facem noi desertul acesta, iese mult mai bun decat cel la plic.

Mihaela

Buna! Spune.mi te rog acest tort, pt ca are banane, poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit? Bananele mai sunt gustoase? Nu se innegresc? Multumesc!