Sumegi cu nuca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Aluat
4 albusuri
125 g zahar
100 g nuci
1 lingura faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Crema de ciocolata pe aburi
4 galbenusuri
1 ou
125 g zahar
25 g cacao
100 g unt
Glazura de ciocolata
100 g ciocolata
50 g unt
3 linguri lapte

Sumegi cu nuca

  • Pentru 10
  • Medie

Ingrediente

  • Aluat

  • Crema de ciocolata pe aburi

  • Glazura de ciocolata

Distribuie

Sumegi cu nuca

este o prajitura care o fac mereu de Craciun, Pasti, sau evenimente in familie, pregatesc foile cu cacao sau simple cu nuca. De data aceasta am ales varianta cu nuca. Se face repede si e delicioasa 😉 Din cantitatile de mai jos va iese o prajitura pentru 10-12 persoane. Daca doriti se pot dubla cantitatile.

(Visited 73,339 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Aluat

Batem albusurilespuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, si continuam pana devine lucioase si ferme si zaharul e dizolvat. Apoi adaugam nucile macinate marunt amestecate cu faina si bicarbonatul. Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. Folosim tava de la cuptor aprox 35/45 cm , punem hartie de copt si intindem aluatul cat tava de mare. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute. Intre timp pregatim crema de ciocolata pe aburi.

2
Gata

Crema de ciocolata pe aburi

Galbenusurile si oul, le mixam usor cu un tel, adaugam zaharul si cacaua cernuta. Amestecam si o punem pe baie de aburi. Apa de sub vasul cu crema trebuie sa fiarba la FOC MIC. Amestecam mereu, si o lasam pana se ingroasa precum o budinca. Apoi o luam depe foc si o lasam sa se raceasca complet . Untul la temperatura camerei il spumam, cu mixerul, apoi adaugam cate o lingura din crema racita si mixam . Continuam pana adaugam toata crema.

Acum taiem blatul in 3 bucati egale, fasii, deoarece blatul rezultat este precum o foita. Peste primul blat punem jumatate din crema, apoi cel de-al 2 blat, iar la final al 3 -lea blat deasupra. Peste facem o glazura.

3
Gata

Glazura de ciocolata

Le punem pe toate la topit pe baie de aburi. Amestecam pana sunt topite de tot si omogenizate. Turnam glacura peste prajitura, ornam cu nuci prajite si tocate grosier. Dam la rece pana a 2 zi. Feliem si servim. Enjoy!

Lucky Cake

anterioară
Cartofi zdrobiti
următoare
Cotlet de porc in crusta de ierburi
anterioară
Cartofi zdrobiti
următoare
Cotlet de porc in crusta de ierburi

19
Lasa-ne un mesaj

avatar
9 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Lucky CakeMonicaIonelaMihaelaCarmen Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
horgos ina
Vizitator
horgos ina

Super ,am s-o fac de sarbatori!

Lucky Cake
Vizitator

Neaparat, e delicioasa !

Ranya
Vizitator
Ranya

Foarte buna prajitura, am ramas placut impresionata de textura cremoasa a acesteia.. o voi repeta de sarbatori . Multumim pentru aceste retete delicioase !

Lucky Cake
Vizitator

Este prajitura mea preferata ! 🙂

Adriana
Vizitator
Adriana

in crema am adaugat si unt de arahide ,a fost super delicioasa

Lucky Cake
Vizitator

Suna delicios, imi place untul de arahide !

Tanty Neaga
Vizitator
Tanty Neaga

Multumesc,draga si frumoasa Ildiko pentru aceasta reteta!Așa cum ai sufletul de mare si frumos la fel si dulciurile tale sunt rafinate si delicate!

Iulia
Vizitator
Iulia

Dacă am o tavă de 41*33 care ar fi cantitățile? Mulțumesc anticipat!

Lucky Cake
Vizitator

Trebuie triplate

Irina
Vizitator
Irina

În cât timp se face crema? Multumesc frumos!

Lucky Cake
Vizitator

Crema se tine pe aburi aproximativ 15 minute

Carmen
Vizitator
Carmen

Nu înțeleg cum din 4 albusuri si restul,poți face un blat, si ulterior sa’l tai si în 3 parti egale?

Lucky Cake
Vizitator

Blatul e precum o rulada, il tai in 3 bucati egale, mai mici, nu il feliezi in 3

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Bună ziua. Am o nelămurire. Din 4 ouă facem o foaie ptr tava mare de aragaz? Sau trebuie sa triplam ingredientele? În descrierea dvs asa apare: 4 oua la tava mare dar când v-a întrebat cineva cum se procedează ptr o tava cu aceleași dimensiuni date de dvs, i-ați spus ca trebuie triplate. Ma puteți ajuta? As vrea sa fac prăjitura și nu îmi este clar.
Va mulțumesc

Lucky Cake
Vizitator

SE tripleaza cantitatile pentru o portie tripla, adica 3 foi mari. Eu am facut o foaie pe care am impartit-o in 3 foi mai mici. Depinde ce cantitate doriti sa faceti.

Ionela
Vizitator
Ionela

Foaia o tai din lungime nu pe mijloc,nu? Dacă e tava de aragaz trebuie sa dublez portia? Sau din 4 oua îmi iese?

Lucky Cake
Vizitator

Exact, se taie din lungime. Eu din 4 albusuri am facut o foaie cat tava de aragaz, pe care am impartit-o in 3 bucati mai mici

Monica
Vizitator
Monica

Pentru glazura se poate folosi ciocolata amaruie sau trebuie adaugat si zahar in ea?