Ingredients
-
4 buc oua
-
400 grame visine
-
100 grame zahar
-
200 ml lapte
-
100 ml smantana pt frisca
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
60 grame faina
-
un praf de sare
Clafoutis cu visine
Daca va plac visinele, si deserturile usoare, va recomand sa incercati Clafoutis. E moale , pufos, dulce-acrisor , in plus e minunat impreuna cu o cupa de inghetata de vanilie 😉
Steps
1
Done
|
Preparare ClafoutisInainte de toate scoatem samburii din visine. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un vas pune galbenusurile, jumatate din zahar, si faina. Adaugam lapte putin cate putin pana devine precum o smantana, apoi la final smantana pentru frisca. Batem albusurile cu restul de zahar si un praf de sare, pana devin ferme. Apoi adaugam vanilia peste galbenusuri si albusurile in 3 transe. Amestecam usor cu paleta. Turnam aluatul peste visine si il dam la cuptor pentru 15 minute. Apoi coboram temperatura la 180 grade si mai coacem 25 minute. Clafoutis este gata, deasupra trebuie sa fie rumena iar la baza inchegata. Se serveste calda, de preferinta cu un glob de inghetata. |