0 0
Foietaj cu gem proaspat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Foietaj cu gem proaspat

Distribuie

Este un desert rapid, usor de facut si de post . Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni,mure si zmeura. A iesit tare gustos, iata reteta:

1 pachet foietaj -ies cam 20 bucati

500 gr fructe congelate

5 linguri zahar

coaja razuita de la o lamaie

1 lingurita zeama de lamaie

50 ml apa

zahar pudra(optional)

Punem la decongelat foietajul .Intre timp,punem pe foc  intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie , zeama de lamaie,si apa.Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent.Il lasam la racit.

Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem.Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila.Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

 

(Visited 493 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Minestrone cu pui
următoare
Gnocchi la cuptor cu sos de rosii
anterioară
Minestrone cu pui
următoare
Gnocchi la cuptor cu sos de rosii

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre