0 0
Foietaj cu gem proaspat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Foietaj cu gem proaspat

Share

Este un desert rapid, usor de facut si de post . Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni,mure si zmeura. A iesit tare gustos, iata reteta:

1 pachet foietaj -ies cam 20 bucati

500 gr fructe congelate

5 linguri zahar

coaja razuita de la o lamaie

1 lingurita zeama de lamaie

50 ml apa

zahar pudra(optional)

Punem la decongelat foietajul .Intre timp,punem pe foc  intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie , zeama de lamaie,si apa.Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent.Il lasam la racit.

Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem.Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila.Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

 

Lucky Cake

previous
Minestrone cu pui
next
Tort cu mousse de capsuni
previous
Minestrone cu pui
next
Tort cu mousse de capsuni
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments