0 0
Prajitura Lemon Ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Lemon Ricotta

Distribuie

Aceasta prajitura  Lemon Ricotta e varianta italiana a cheesecake-ului italian. La origini se face cu un aluat fraged, dar eu am vrut sa scurtez timpul de preparare.Are un plus de lamaie , care face diferenta, si stafide, atat de iubite la noi in familie, in special de baiatul meu . Poate fi preparata si pentru masa de Pasti in locul celei traditionale . Iata reteta:

 

Blat :

200 gr biscuiti digestivi

60 gr unt topit

Umplutura Lemon Ricotta :

500 gr ricotta

250 crema de branza

150 gr zahar

4 oua

50 gr stafide

50 ml zeama de lamaie

1 lingurita coaja rasa de lamaie

Biscuitii se macina , apoi se adauga untul topit si se amesteca pana se leaga daca ii strangem in palma. Folosim o tava de 20 cm, cu petreti detasabili, pe care o tapetam cu hartie de copt.Biscutii ii presam cu podul palmei sau cu un pahar, apoi dam la rece pana pregatim umplutura.

Punem toate ingredientele intr-un vas, mixam usor doar pana se omogenizeaza toate . Turnam amestecul peste stratul de biscuiti si dam la cuptor. La 150 gr timp de 60 -70 minute . Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Dam la rece minim 3 ore. Servim pudrata cu zahar pudra.

 

(Visited 4,173 times, 1 visits today)

Lucky Cake

briose cuibusor
anterioară
Briose Cuibusor
Rulada porc umpluta cu branza si spanac
următoare
Rulada de porc
briose cuibusor
anterioară
Briose Cuibusor
Rulada porc umpluta cu branza si spanac
următoare
Rulada de porc

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Lucky CakeYmeon Karolynne Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Ymeon Karolynne
Vizitator

I like ! O pregatesc in curand,dar in varianta mai sanatoasa, inlocuind zaharul cu eritritol.
Thank’s for recipe. @ Happy Easter!