0 0
Prajitura Pina Colada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Crema din lapte condensat, cocos si ananas
395 grame lapte condensat indulcit
200 ml smantana pt frisca
200 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
50 gr fulgi de cocos
250 grame compot ananas
15 grame gelatina
30 ml zeama de lamaie
1/2 lingurita extract vanilie

Prajitura Pina Colada

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Crema din lapte condensat, cocos si ananas

Share

Prajitura Pina Colada

Daca va plac prajiturile fine, gustul dulce – acrisor si combinatia ananas/cocos, prajitura aceasta e pentru voi. O puteti face sub forma de prajitura sau chiar tort, este un deliciu. Blatul este pufos si usor umed, nu necesita insiropare.  Va las linkul pentru blat in linkul de mai jos :

Blat de tort oparit

(Visited 9,050 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Praparare blat

Prima data facem blatul , reteta e mai sus in descriere. Eu am folosit o tava patrata cu peretii detasabili, cu dimensiunea de 22 cm. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il sectionam in 3.

2
Done

Crema din lapte condensat , cu ananas si cocos

Aceasta crema este foarte usor de facut. Prima data punem gelatina in 100 ml apa rece si o lasam la hidratat. Apoi o topim pe baie de aburi. Ananasul scurs il blenduim pana se sfarma usor, dupa cum puteti vedea si in poza.
Laptele condensat indulcit, are consistenta mierii, si se gaseste in cutie metalica. Il punem intr-un vas si il incalzim usor, adaugam gelatina. Amestecam bine . Apoi punem smantana ( ambele) intr-un bol si mixam pana friscadevine ferma, insa nu de tot. Adaugam ananasul , laptele condensat, cocosul, extractul de vanilie si zeama de lamaie. Mixam doar pana se omogenizeaza. Daca mai e nevoie de zeama de lamaie se mai poate adauga.

3
Done

Asamblare prajitura

In forma in care am facut blatul, vom monta prajitura. Punem primul blat, 1/3 din crema. Continuam si cu al 2-lea si al 3-lea blat. La final vom avea 3 blaturi si 3 starturi de crema. Tot ce mai avem de facut este de pus prajitura la rece. Minim 4 ore, de preferat peste noapte. Apoi presaram fulgi de cocos si ne taiem o felie maricica sa vedem ce am facut ;) . Enjoy !

Lucky Cake

Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
previous
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
next
Crema stracciatella pentru tort
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
previous
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
next
Crema stracciatella pentru tort
guest
13 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Maria
Ana Maria
27.02.2017 17:38

Gelatina o topim pe baie de aburi? Sau pasta de ananas?

Inola
Inola
27.02.2017 21:58

Blatul este acel oporit?

Liana
Liana
27.02.2017 23:24

Smantana fermentata in ce moment se adaugă? Mulțumesc!

Luminita
Luminita
01.03.2017 00:02

Spune-mi te rog ,pot folosi laptele condensat Maresi cu 7.5 grăsime?

Andreea
Andreea
11.04.2017 19:36

Cred că, prin lapte condensat, te-ai putea referi la dulce de leche?

Iulia
Iulia
25.03.2018 13:07

Buna, Alina! retete interesante..si incercate cateva, cu reusita :)…pozele pe masura ,.intrebarea mea acuma este…cu ce pot inlocui lapele condesat, sunt intr-un orasel in franta…si nu stiu cum se numeste…ca multe altele care nu le gasesc :)…

Iulia
Iulia
30.03.2018 12:33
Reply to  Iulia

Lait concentré sucré

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x