0 0
Prajitura Pina Colada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Crema din lapte condensat, cocos si ananas
395 grame lapte condensat indulcit
200 ml smantana pt frisca
200 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
50 gr fulgi de cocos
250 grame compot ananas
15 grame gelatina
30 ml zeama de lamaie
1/2 lingurita extract vanilie

Prajitura Pina Colada

  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

  • Crema din lapte condensat, cocos si ananas

Distribuie

Prajitura Pina Colada

Daca va plac prajiturile fine, gustul dulce – acrisor si combinatia ananas/cocos, prajitura aceasta e pentru voi. O puteti face sub forma de prajitura sau chiar tort, este un deliciu. Blatul este pufos si usor umed, nu necesita insiropare.  Va las linkul pentru blat in linkul de mai jos :

Blat de tort oparit

(Visited 4,310 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Praparare blat

Prima data facem blatul , reteta e mai sus in descriere. Eu am folosit o tava patrata cu peretii detasabili, cu dimensiunea de 22 cm. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il sectionam in 3.

2
Gata

Crema din lapte condensat , cu ananas si cocos

Aceasta crema este foarte usor de facut. Prima data punem gelatina in 100 ml apa rece si o lasam la hidratat. Apoi o topim pe baie de aburi. Ananasul scurs il blenduim pana se sfarma usor, dupa cum puteti vedea si in poza.
Laptele condensat indulcit, are consistenta mierii, si se gaseste in cutie metalica. Il punem intr-un vas si il incalzim usor, adaugam gelatina. Amestecam bine . Apoi punem smantana ( ambele) intr-un bol si mixam pana friscadevine ferma, insa nu de tot. Adaugam ananasul , laptele condensat, cocosul, extractul de vanilie si zeama de lamaie. Mixam doar pana se omogenizeaza. Daca mai e nevoie de zeama de lamaie se mai poate adauga.

3
Gata

Asamblare prajitura

In forma in care am facut blatul, vom monta prajitura. Punem primul blat, 1/3 din crema. Continuam si cu al 2-lea si al 3-lea blat. La final vom avea 3 blaturi si 3 starturi de crema. Tot ce mai avem de facut este de pus prajitura la rece. Minim 4 ore, de preferat peste noapte. Apoi presaram fulgi de cocos si ne taiem o felie maricica sa vedem ce am facut ;) . Enjoy !

Lucky Cake

Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
anterioară
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
următoare
Crema stracciatella pentru tort
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
anterioară
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
următoare
Crema stracciatella pentru tort

13
Lasa-ne un mesaj

avatar
6 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
IuliaIuliaAndreeaLuminitaLiana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Ana Maria
Vizitator
Ana Maria

Gelatina o topim pe baie de aburi? Sau pasta de ananas?

Lucky Cake
Vizitator

Gelatina , o topim pe baie de aburi 🙂

Inola
Vizitator
Inola

Blatul este acel oporit?

Lucky Cake
Vizitator

da Inola, acela este

Liana
Vizitator
Liana

Smantana fermentata in ce moment se adaugă? Mulțumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Ambele se folosesc pentru a face frisca, se mixeaza impreuna.

Luminita
Vizitator
Luminita

Spune-mi te rog ,pot folosi laptele condensat Maresi cu 7.5 grăsime?

Lucky Cake
Vizitator

Acela e lichid din cate stiu eu , si nu are consistenta mierii, nu e potrivit

Andreea
Vizitator
Andreea

Cred că, prin lapte condensat, te-ai putea referi la dulce de leche?

Lucky Cake
Vizitator

Nu Andreea, dulce de leche este lapte condensat fiert, cu gust de caramel. Eu am folosit lapte condensat indulcit

Iulia
Vizitator
Iulia

Buna, Alina! retete interesante..si incercate cateva, cu reusita :)…pozele pe masura ,.intrebarea mea acuma este…cu ce pot inlocui lapele condesat, sunt intr-un orasel in franta…si nu stiu cum se numeste…ca multe altele care nu le gasesc :)…

Lucky Cake
Vizitator

Nu am cu ce sa iti recomand sa il inlocuiesti, e o crema diefrita, acesta ii da atat textura cat si dulceata

Iulia
Vizitator
Iulia

Lait concentré sucré