Ingredients
-
180 grame faina
-
2 bucati marimea M oua
-
120 grame iaurt cremos
-
120 grame zahar
-
6 grame praf de copt
-
120 ml ulei
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
un praf de sare
-
-
Crema de capsuni
-
-
350 grame capsuni
-
15 ml zeama lamaie
-
15 grame zahar
Briose cu capsuni
Aceasta este o reteta de baza, adica putem sa facem diverse combinatii de fructe, arome. Aceste briose ies pufoase, moi, gustoase.
Puteti adauga fructe la alegere: afine, zmeura, capsuni sau ciocolata, nuci, chiar si simple.
Pentru decor am folosit crema de bezea elvetiana cu unt si capsuni, reteta pentru bezea o gasiti aici : https://luckycake.ro/retete/crema-de-unt-cu-bezea-elvetiana-sau-swiss-meringue-buttercream/
Steps
1
Done
|
Preparare briosePrima data preincalzim cuptorul la 180 grade. |
2
Done
|
Crema de capsuniCat briosele sunt la cuptor facem sosul de capsuni. Intr-o craticioara punem capsuni taiate bucatele, zaharul si zeama de lamaie. Dam focul la mediu si le lasam sa fiarba pana cand capata consistenta unui gem inchegat. Lasam sa se raceasca, apoi le facem piure cu ajutorul blenderului vertical. |
3
Done
|
Asamblare brioseCat timp briosele se racesc preparam crema de unt cu bezea elvetiana. Reteta o gasiti sus in descriere. La final vom adauga cate o lingurita din crema de capsuni, eu am adaugam 6 lingurite pline, mixand usor dupa fiecare, doar pana la incorporare. |
Bună ziua!
Și varianta mea fără gluten și lactate, zahar