2 0
Blat pufos de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Blat pufos de vanilie

Distribuie

Un blat pufos de vanilie , pe care l-as putea manca gol …imediat ce se raceste putin  😉 .  Se poate insiropa usor , il puteti folosi cu diferite creme. De feliat , se poate felia in aceasi zi , dupa ce se raceste complet si il lasam 1 ora la frigider . Asa nu va mai fi fragil si se va felia perfect 😉

Ingrediente blat ( 26 cm ) :

  • 315 gr faina
  • 270 ml lapte
  • 120 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 2 lingurite praf de copt

Punem laptele la foc mic impreuna cu untul pana acesta se topeste , apoi il dam la o parte. Intr-un vas mare batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul .

blat vanilie_

Amestecam faina cu praful de copt , apoi o cernem intr-un vas separat. Peste ouale batute spuma, turnam incet laptele cu untul , racit la temp camerei , si amestecam cu unt tel pana se omogenizeaza. Apoi adaugam faina si amestecam cu miscari de jos in sus , cu telul , la fel , pana se omogenizeaza. Atentie sa nu amestecam prea mult , deoarece atunci isi pierd din volum. In tava cu pereti detasabili punem hartie de copt la baza si pe margini , mai inalta decat tava , doarece acest blat creste destul de mult.

blat vanilie 1

Turnam amestecul in tava si o dam la cuptor, preincalzit la 170 grade , timp de 50-60 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca, il punem in folie la frigider , cam o ora , apoi il putem felia.

blat pufos vanilie-2

Torturile le gasiti aici http://luckycake.ro/?s=tort

 

(Visited 7,719 times, 1 visits today)

Lucky Cake

pui toscan
anterioară
Pui toscan
Fursecuri cu banane si unt de arahide
următoare
Fursecuri cu banane si unt de arahide
pui toscan
anterioară
Pui toscan
Fursecuri cu banane si unt de arahide
următoare
Fursecuri cu banane si unt de arahide

21
Lasa-ne un mesaj

avatar
12 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Lucky CakeIuliana GLiliana CLucky Cake Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Natalia Jomir
Vizitator

De ce se pune in folie la frigider?
Multumesc!

Burda Maria Si Vasile
Vizitator

Tot ce faci,arata ft.bine ,felicitari!

Sarto Monica
Vizitator

Nu inteleg ordinea amestecului…cum ar fi ouale cu zahar cand si cu ce se amesteca?

Nucu Elena
Vizitator

am farcut si mi-a iesit foarte bun!

Adriana Cocerjuc
Vizitator

Nu se separa albus dd galbenus?

Nicoleta Ramona Toma
Vizitator

De ce se da la frigider?

Florina Maria
Vizitator

O sa incerc si eu dar am emoti la masurarea fainii…cantarul de bucatarie m a lasat…

Andrei Claudia
Vizitator

Dacca forma mea are 28,pun aceleasi cantitati de ingrediente?

Andreea Draghila
Vizitator

In loc de vanilie as putea pune cacao?daca da cata sa pun?! Multumesc si felicitari pt ceea ce faceti

Adriana Rateanu
Vizitator

am facut acum si eu..dar am mai adaugat faina..

Liliana C
Vizitator
Liliana C

Buna ziua,

As vrea sa fac acest blat, cu ce crema imi recomandati sa il combin, ca sa iasa un tort racoros si delicios? 🙂

multumesc

Iuliana G
Vizitator
Iuliana G

Buna
Este super reteta. A iesit grozav. Mii de multumiri.