2 0
Blat pufos de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Blat pufos de vanilie

Share

Un blat pufos de vanilie , pe care l-as putea manca gol …imediat ce se raceste putin  😉 .  Se poate insiropa usor , il puteti folosi cu diferite creme. De feliat , se poate felia in aceasi zi , dupa ce se raceste complet si il lasam 1 ora la frigider . Asa nu va mai fi fragil si se va felia perfect 😉

Ingrediente blat ( 26 cm ) :

  • 315 gr faina
  • 270 ml lapte
  • 120 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 2 lingurite praf de copt

Punem laptele la foc mic impreuna cu untul pana acesta se topeste , apoi il dam la o parte. Intr-un vas mare batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul .

blat vanilie_

Amestecam faina cu praful de copt , apoi o cernem intr-un vas separat. Peste ouale batute spuma, turnam incet laptele cu untul , racit la temp camerei , si amestecam cu unt tel pana se omogenizeaza. Apoi adaugam faina si amestecam cu miscari de jos in sus , cu telul , la fel , pana se omogenizeaza. Atentie sa nu amestecam prea mult , deoarece atunci isi pierd din volum. In tava cu pereti detasabili punem hartie de copt la baza si pe margini , mai inalta decat tava , doarece acest blat creste destul de mult.

blat vanilie 1

Turnam amestecul in tava si o dam la cuptor, preincalzit la 170 grade , timp de 50-60 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca, il punem in folie la frigider , cam o ora , apoi il putem felia.

blat pufos vanilie-2

Torturile le gasiti aici https://luckycake.ro/?s=tort

 

Lucky Cake

pui toscan
previous
Pui toscan
Fursecuri cu banane si unt de arahide
next
Fursecuri cu banane si unt de arahide
pui toscan
previous
Pui toscan
Fursecuri cu banane si unt de arahide
next
Fursecuri cu banane si unt de arahide
Subscribe
Notificare despre
guest
21 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Liliana C

Buna ziua,

As vrea sa fac acest blat, cu ce crema imi recomandati sa il combin, ca sa iasa un tort racoros si delicios? 🙂

multumesc

Liliana C

Multumesc mult.

Iuliana G

Buna
Este super reteta. A iesit grozav. Mii de multumiri.