1 0
Bezele perfecte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

90 grame albus de ou
180 grame zahar
o lingurita zeama de lamaie

Bezele perfecte

  • 105 min
  • Easy

Ingredients

Share

Bezele perfecte

Cum se fac aceste bezele perfecte ? Am testat o metoda cu care nu am dat gres, acestea raman crocante, fara sa isi schimbe culoarea. Zaharul se dizolva perfect iar bezeaua este ferma si lucioasa. Iata cum le fac :

Steps

1
Done

Preparare bezele

Prima data punem un vas cu apa pe foc, si aducem apa aproape de punctul de fierbere, apoi dam focul la minim. Apoi punem albusurile impreunza cu zaharul intr-un vas termorezistent ( sau vasul mixerului) si il punem peste vasul cu apa fierbinte. Atentie bolul cu albusurile nu trebuie sa intre in contact cu apa fierbinte.
Amestecam cu telul pana zaharul e complet dizolvat si albusurile ajung la o temperatura de 60 grade. Apoi putem sa luam vasul de pe aburi si sa incepem sa mixam albsurile cam 10 minute, sau pana se racesc si bezeaua este ferma si lucioasa. La jumatatea timpului adaugam si zeama de lamaie. Daca dorim sa adaugam colorant, il punem la final, apoi mixam doar pana culoarea devine uniforma.
Preincalzim cuptorul. Inainte de a pune bezelele in cuptor coboram temperatura la 100 grade. Depinde mult si de cuptor, unele cuptoare mentin mai greu temperatura constanta si atunci bezelele pot crapa. Acestea se pot coace si la 80-90 grade. Eu nu folosesc ventilatia la coacerea lor.
Punem bezeaua intr-un pos cu dui.
Pe o tava tapetata cu hartie cerata formam bezelele ( diferite forme si culori) , apoi le dam la cuptor pentru o ora si jumatate. Dupa o ora si jumatate testam una. Daca bezele nu sunt complet uscate in interior le mai lasam 15- 20 minute. Apoi le lasam sa se raceasca cu usa cuptorului deschisa. Se pot pastra bine 1-2 saptamani, intr-un loc ferit de umezeala.

Lucky Cake

Tortellini in sos de smantana cu bacon si mazare
previous
Tortellini in sos de smantana cu bacon si mazare
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
next
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
Tortellini in sos de smantana cu bacon si mazare
previous
Tortellini in sos de smantana cu bacon si mazare
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
next
Cotlet de porc si cartofi cu mazare in sos cremos
Subscribe
Notificare despre
guest
9 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela

Buna ziua , albusurile se pun cu zaharul de la inceput sau se bat separat dupa care se pune zaharul ?

Daniela

Buna.deci bezeaua imi iese f faina ferma dar dupa coacere nu imi raman dungile de la dui asa cum le torn.oare de ce?

Magda

Mie nu imi raman tari si crocante a doua zi, se inmoaie indiferent unde le tin, cum sa le pastrez pt mai mult timp?

Gabriela

Buna,
Eu am cuptor ventilat (adica nu pot sa ii opresc ventilatia in timp ce coace), imi puteti spune care ar fi temperatura ideala pentru a coace bezelele?

Va multumesc

Roxana

Au ieșit atat de faine…multumesc mult pentru reteta. ???

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here